Zelenski: Rusia este slăbită. Vom face toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanți

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este slăbită, dar „ocupanţii au încă echipamente în stoc şi rachete pentru a ne lovi ţara”.

ZelenskiFoto: Profimedia Images via Digi24

”Încă trebuie să luptăm şi să facem toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanţi. Şi o vom face. Ucraina va fi liberă”, a mai spus el în discursul de sâmbătă seară.

Armata Ucrainei a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane, a mai precizat liderul de la Kiev.

Lucrările de deminare continuă în zonele de nord, unde forţele ruse au fost alungate, a spus el, raportând că 69% din aşezările dezocupate au acum autoguvernare locală cu drepturi depline.

Zelenski a vorbit recent cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, dar și cu premierul britanic Boris Johnson despre ultimele evoluții.

Sâmbătă, președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei Ibrahim Kalin, în condițiile în care Recep Tayyip Erdoğan continuă eforturile pentru organizarea la Istanbul a unui summit între Zelenski și Vladimir Putin.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.