Voucherele de vacanță, amânate. ANAT acuză că este sabotat programul „Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc

Echinocțiul de primăvară în 2022 va fi în 20 martie. Momentul marchează începutul primăverii astronomice.


Este și data la care se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu orele de întuneric.

Echinocțiul, numit și echinox, este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. Tradițional, momentul Echinocțiului este un moment de armonie și echilibru, în care ziua și noaptea sunt într-o perfectă balanță.

Echinocțiul are loc de două ori pe an: primul, în jurul datei de 20 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică; al doilea, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.

În 2022, echinocţiul de primăvară este sâmbătă, 20 martie, la ora 17.33 (sursa astro-urseanu.ro). Din acest moment, ziua va fi în continuă creştere până la data de 21 iunie, când este solstițiul de vară.

Echinocțiu de primăvară 2021 – semnificații

Echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Cultul soarelui este specific mai tuturor societăţilor arhaice: oamenii priveau la soare şi înregistrau ciclurile naturii în funcţie de schimbările aduse de astrul zilei.

Echinocțiu de primăvară 2022 ce spun astrele

Astrologul Daniela Simulescu a vorbit despre Echinocțiul de primăvară

”Vin niște resurse, dar sunt înșelătoare. Undeva ne țin pe o linie de plutire, avem încredere în partenerii noștri, dar ne lăsăm prea ușor, sub impresia că ne vor salva toți, iar noi nu vom face nimic pentru noi, pentru că dăm puterea tuturor”, avertizează astrologul Daniela Simulescu, în pragul echinocțiului de primăvară, potrivit dcnews.ro

Echinocțiul de primăvară – 20 martie : Risc de păcăleală, de abundență înșelătoare

Până la următorul echinocțiu, Soarele fiind în Berbec, aproape de Neptun, ”unele alianțe, fie politice, fie sociale, fie mediatice, nu vor mai fi cum sunt acum, se schimbă, dar de dragul schimbării, pentru a liniști apele”.

”Luna, care e foarte importantă, este în casa a doua – banii, resursele, taxele, veniturile de la alții. Face un careu cu Pluto, ceea ce înseamnă că dacă nu reinventăm anul acesta un sistem financiar, nu ne va merge bine. Pluto în casa a cincea vorbește despre tipare vechi, tradiționale și nesănătoase câteodată.

Echinocțiul de primăvară- previziuni astrale

Luna, în careu cu Pluto aduce tensiuni, rezistențe și lupte foarte puternice între ce facem cu banii pe care-i avem și ce am făcut cu banii care i-am avut. E nevoie de o negociere și va fi greu. Undeva va trebui să renunți, să lași capul jos, să accepți că ai greșit. E și risc de păcăleală, de abundență înșelătoare, dar și un risc în care nu mai poți să te joci cu așteptările. Trebuie să ne bazăm pe ce este concret” spune astrologul Daniela Simulescu.

În același timp, Uranus aflat la granița casei 9 vine cu situații neașteptate, controversate, cu tot felul de probleme. În plus, Venus – Marte în Vărsător în casa a cincea vorbesc despre natalitate și educație:

”E nevoie de o schimbare acolo și nu va fi ușoară” spune astrologul. În același timp, ”Luna în careu cu Pluto vorbește despre banii de la familie, iar Luna în casa a doua despre banii pe care-i producem. Nu ne mai putem baza pe ce avem. Ascendentul în Fecioară spune că pui osul la muncă, nu mai poți aștepta de la alții”, atenționează Daniela Simulescu.

Când se schimbă ora. Când se trece la ora de vară


Trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 26 spre 27 martie 2022, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică, „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 27 martie 2022 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.

În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față de două ore când e ora de iarnă).

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Însă ora de iarnă este ora considerată standard.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune  o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.