VIDEO Zelenski: „Sentimentul nostru de unitate şi autenticitate contrastează în mod dramatic cu frica ce domneşte în Rusia”

În primul său mesaj din 2023 adresat compatrioţilor, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăudat apărarea antiaeriană care a doborât de Revelion 45 de drone inamice şi a subliniat contrastul de mentalitate între ucraineni şi invadatorii ruşi, promiţând că Ucrainei nu îi va fi luată independenţa „nici măcar un an”, relatează News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Presidential Office of Ukraine / DPA / Profimedia

„Teroriştii ruşi au fost jalnici şi au intrat în acest an rămânând la fel. Apărătorii noştri au fost grozavi, iar pe 1 ianuarie s-au prezentat foarte bine. Ştiţi, zilele acestea s-a văzut clar cât de mult ne-am îndepărtat, mental, uman, de ceea ce fierbe în Rusia. Sentimentul nostru de unitate, de autenticitate, de viaţă în sine – toate acestea contrastează dramatic cu frica ce domneşte în Rusia”, a arătat Volodimir Zelenski în mesajul adresat în prima zi a anului.

„Ei se tem. Se simte asta. Şi se tem pe bună dreptate, pentru că vor pierde. Dronele, rachetele, orice altceva nu îi va ajuta. Pentru că noi suntem împreună. Iar ei sunt împreună doar cu frica”, a continuat Zelenski.

El le-a promis compatrioţilor că ruşii „nu vor lua nici măcar un an din Ucraina. Nu ne vor lua independenţa. Nu le vom da nimic”, a spus preşedintele.

Zelenski le-a mulţumit din nou tuturor celor care se luptă cu inamicul pe linia frontului . „Răspundem la fiecare lovitură rusă la Herson, Nikopol, regiunea Harkov, toate oraşele şi comunităţile noastre”, a subliniat el.

„Este foarte important modul în care toţi ucrainenii şi-au reîncărcat energia interioară în această noapte de Anul Nou”, a punctat preşedintele. „Şi cum le-am mulţumit războinicilor noştri. Cum le-am mulţumit celor dragi ai noştri. Cum de milioane de ori în toată Ucraina, în toată lumea liberă, dorinţa noastră – dorinţa de victorie – a răsunat şi încă răsună. Vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple!”, a promis Volodimir Zelenski.

Consilierul său Mihailo Podoliak a afirmat că valul de atacuri cu drone contra unor oraşe din Ucraina în noaptea de Anul Nou arată că „Rusia nu mai are vreun obiectiv militar”.

Podoliak a scris pe Twitter că Rusia şi-a schimbat strategia după 10 luni de când a lansat războiul împotriva Ucrainei.

„Rusia nu mai are vreun obiectiv militar. Ea încearcă să omoare cât mai mulţi civili şi să distrugă cât mai multe obiective civile posibil. Război de dragul de a ucide”, a adăugat Mihailo Podoliak.

Massive shelling of the downtown areas of large cities of \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 on the night of Dec 31 to Jan 1 speaks of another change in the type of war.

Russia no longer has any military goals & is trying to kill as many civilians as possible and destroy more civilian facilities. A war to kill.

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) January 1, 2023

În ultimele ore din anul 2022, Rusia a lansat atacuri cu drone împotriva mai multor oraşe ucrainene, scrie Agerpres. Potrivit conducerii armatei ucrainene, toate dronele de producţie iraniană Shahed au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele. Multe dintre aceste drone au vizat capitala Kiev şi oraşul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei.

Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.