​VIDEO Zelenski s-a adresat direct poporului rus în ultimul său mesaj din 2022: Putin „se ascunde în spatele vostru”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut de la limba ucraineană la limba rusă în mesajul său către națiune de sâmbătă seară, lansând totodată un mesaj către Rusia și cetățenii săi, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Nathan Howard / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zelenski a spus că Rusia, care a efectuat sâmbătă un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, îl „urmează pe diavol”, iar țara duce un război pentru a se asigura că președintele rus Vladimir Putin rămâne la putere „până la sfârșitul vieții sale”.

„Tot acest război pe care îl duci, tu – Rusia – nu e războiul cu NATO, așa cum mint propagandiștii tăi”, a spus Zelenski. „Nu este pentru ceva istoric. Este pentru ca o persoană să rămână la putere până la sfârșitul vieții sale”.

„Iar ce va fi cu voi toți, cetățenii Rusiei, nu îl interesează”, a adăugat el.

Zelenski a spus că Putin „se ascunde în spatele trupelor, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reședințelor și palatelor sale” și în spatele cetățenilor săi.

„El se ascunde în spatele vostru și vă distruge țara și viitorul. Nimeni nu vă va ierta niciodată pentru teroare”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a adăugat că majoritatea rachetelor rusești lansate asupra Ucrainei au fost interceptate de forțele de apărare aeriană.

„Dacă nu ar fi fost apărarea aeriană, numărul victimelor ar fi fost diferit. Mult mai mare”, a spus el. „Și asta e încă o dovadă pentru întreaga lume că sprijinul pentru Ucraina trebuie sporit”.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.