VIDEO Rusia publică imagini cu încărcarea unei rachete balistice intercontinentale într-un siloz de lansare

Armata rusă a încărcat o rachetă balistică intercontinentală „Yars” într-un siloz de lansare din regiunea Kaluga, a spus miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează TASS.

racheta balistica intercontinentala YARSFoto: Captura video

Ministerul Apărării a lansat un videoclip pentru a marca evenimentul, chiar înainte de „Ziua Forțelor de Rachete Strategice” din Rusia.

El Ministerio de Defensa ruso\uD83C\uDDF7\uD83C\uDDFA publica imágenes de la carga de un misil balístico intercontinental del complejo Yars con una ojiva nuclear. pic.twitter.com/iqoBWyqI6q

— Dimitri Sokolov (@DimitriChamanov) December 14, 2022

„Această operațiune este importantă, deoarece va permite unui alte rachete balistice să intre în serviciul de luptă conform programului”, a spus comandantul formațiunii de rachete Kozelsk, Alexey Sokolov, potrivit Tass.

„Patria va primi un alt eșantion de arme nucleare, care ne va permite să rezolvăm orice sarcini la nivel strategic”, a mai spus Alexei Sokolov, comandant al formației de rachete Kozelsky, într-un videoclip distribuit de minister, potrivit CNN.

SUA se pregătesc să trimită sisteme Patriot în Ucraina

Anunțul instalării de rachete intercontinentale ale Rusiei vine după informații conform cărora administrația Biden finalizează planurile de a trimite în Ucraina un sistem avansat de apărare aeriană cu rază lungă pentru a ajuta la contracararea atacurilor Moscovei.

Statele Unite finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi pentru Reuters trei oficiali americani.

Ucraina a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de fabricaţie americană, pentru a se proteja de bombardamentele intense cu rachete ruseşti inclusiv asupra infrastructurii sale energetice.

Sistemele de apărare antiaeriană cu baza la sol, cum este Patriot, fabricat de Raytheon Technologies Corporation, cu sediul în Arlington, Virginia, sunt construite pentru a intercepta rachetele care se apropie.

Doi dintre oficiali, care au vorbit sub protecţia anonimatului, au declarat că anunţul ar putea fi făcut joi, dar că se aşteaptă aprobarea oficială a secretarului american al apărării, Lloyd Austin, şi a preşedintelui Joe Biden.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot şi este posibil ca Moscova să considere sprijinul defensiv drept o escaladare, notează Reuters.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.