VIDEO Primele imagini cu dronele kamikaze Switchblade care îi lovesc pe soldații ruși

Pe rețelele de socializare circulă imagini cu ceea ce pare a fi prima înregistrare video a unei lovituri cu drone kamikaze Switchblade asupra trupelor rusești făcută de către Brigada 53 mecanizată din Ucraina.

Soldati rusi, atacati cu drone SwitchbladeFoto: Captura video

O altă postare arată o dronă Switchblade care nu ar fi explodat.

La mijlocul lunii aprilie, Pentagonul anunța că analizează opțiuni de antrenare a mai multor militari ucraineni în ceea ce privește folosirea dronelor Switchblade pe care le furnizează deja forțelor armate ale Kievului, potrivit CNN.

Casa Albă a anunțat din 16 martie că va furniza Ucrainei 100 de drone Switchblade, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari.

Ce sunt dronele Switchblade

Dronele Switchbalde sunt cunoscute drept drone „kamikaze”. Sunt drone de mici dimensiuni, portabile, care au focoase și detonează la impact.

Cel mai mic model poate atinge o țintă de până la 10 kilometri distanță, potrivit AeroVironment, compania care le produce.

Rusia folosește la rândul ei modele proprii ale unor drone kamikaze în Ucraina, armata ucraineană afirmând însă că acestea nu prea au succes în a-și lovi țintele.

Dronele kamikaze folosite de Rusia se numesc ZALA KYB, sunt un tip de „muniții rătăcitoare” – aeronave pilotate de la distanță ce pot sta mai mult timp în aer și pot fi prăbușite intenționat în grupuri de inamici sau vehicule militare.

Dronele ZALA KYB sunt produse de Zala Aero, o subsidiară a grupului Kalashnikov. Acestea pot transporta până la 3 kg de încărcătură (senzori și explozibil), zboară sub plafonul radar, cu o autonomie de peste jumătate de oră, o rază de circa 40 de km și pot prinde o viteză de 130 km/h.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.