VIDEO O grevă spontană a provocat probleme grave pe aeroportul din Amsterdam

Greva spontană a lucrătorilor de la sol ai companiei KLM a dus sâmbătă la numeroase anulări de zboruri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, scriu DPA, Reuters şi Agerpres.

Aeroportul Schiphol din AmsterdamFoto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Aeroportul le-a cerut călătorilor să nu meargă la aeroport înainte de ora locală 15.00 (13.00 GMT), din motive de securitate, întrucât terminalul este supraaglomerat.

Călătorii au format cozi mari la ghişeele de check-in şi la controlul de securitate, în timp ce călătorii ale căror zboruri au fost anulate au aglomerat gările, sperând să se poată deplasa cu trenurile spre destinaţii din Germania sau Franţa.

Poliţia a închis ieşirile de pe autostradă spre aeroport sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care cozile de la porţile de îmbarcare ieşeau din clădirea aeroportului, notează Reuters.

Circa 150 de angajaţi ai KLM care se ocupă de gestionarea bagajelor sunt în grevă, dar acţiunea lor nu este coordonată cu sindicatele, relatează agenţia naţională ANP.

Directorul operaţional al KLM este în negocieri cu lucrătorii în grevă. Compania aeriană olandeză recunoaşte probleme precum orarul încărcat de muncă şi personalul insuficient şi susţine că face tot ce poate pentru a identifica o soluţie.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.