VIDEO Mai multe arestări, după una din rarele manifestaţii antiguvernamentale în Uzbekistan

Autorităţile din Uzbekistan au anunţat sâmbătă că au efectuat o serie de arestări la o zi după una din rarele manifestaţii antiguvernamentale într-o regiune autonomă din această ţară cu regim autoritar din Asia Centrală, potrivit AFP și Agerpres.

Steaguri ale UzbekistanuluiFoto: DreamsTime

„Un grup format din organizatori de revolte şi din persoane care s-au opus activ forţelor de ordine a fost arestat”, au transmis parlamentul, guvernul şi poliţia din Republica Karakalpakstan (nord-vest), într-un comunicat.

Conform sursei citate, suspecţii au încercat să ocupe clădiri publice în timpul unei manifestaţii care a avut loc vineri în Nukus, capitala regională. Mii de persoane au manifestat împotriva unui proiect de reformă constituţională care ar urma să fie aprobat prin referendum în lunile următoare.

Proiectul prevede ca această republică deşertică de două milioane de persoane, una dintre cele mai sărace regiuni din ţară, să îşi piardă oficial statutul „suveran” şi dreptul de a organiza un referendum asupra autodeterminării.

Manifestaţiile spontane sunt foarte rare şi ilegale în Uzbekistan, cea mai populată dintre fostele republici sovietice din Asia Centrală, cu circa 35 de milioane de locuitori.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.