VIDEO Jubileul de platină al reginei Elisabeta. Momentul în care protestatarii încearcă să oprească parada militară

Ceremonia Militară ce lansează sărbătorile pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a fost tulburată joi de cel puțin două persoane care au alergat în fața soldaților ce mărșăluiau, scrie Reuters. Cei doi au fost ridicați de către polițiști.

Protestatari in timpul manifestarilor de la Londra, săltați pe politieFoto: Captura video

Cei doi bărbați au sărit peste barierele de pe bulevardul Mall, care duce la Palatul Buckingham, au alergat în fața militatirlor și s-au întins în fața unei fanfare.

Unul dintre indivizi ținea un banner, iar celălalt purta o coroană de aur pe cap. În cele din urmă, poliția i-a dus pe cei doi bărbați lângă barierele de securitate.

Cine sunt protestarii

Grupul Animal Rebellion a revendicat pe Twitter întreruperea ceremoniei militare, despre care SkyNews spune că a fost destul de discretă.

„Suntem o mișcare de voluntari care folosește nesupunerea civilă non-violentă pentru a ajuta tranziția către un sistem alimentar bazat pe plante, în solidaritate cu Extinction Rebellion”.

Extinction Rebellion este o mișcare globală de mediu care militează pentru salvarea naturii prin nesupunere civică şi rezistență pașnică.

BREAKING: Animal Rebels disrupt the Queen’s Platinum Jubilee celebrations demanding that Royal Land is Reclaimed. This summer, we’re taking bigger action against the Dairy industry than ever before, and we need you! Join our #PlantBasedFuture talk this Friday! Link in our Bio ⬆️ pic.twitter.com/7X9rxXqVOa

— Animal Rebellion (@RebelsAnimal) June 2, 2022

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta

Britanicii sărbătoresc, începând de joi, 70 de ani de domnie ai reginei Elizabeth, moment istoric pentru un monarh foarte popular dar din ce în ce mai absent din cauza problemelor de sănătate, scriu AFP și news.ro

Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.

De la urcarea sa pe tron la 6 februarie 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea, suverana britanică a fost martora unei mari transformări a ţării sale, a adoptat mii de acte legislative şi a îndeplinit numeroase angajamente oficiale şi vizite de stat, potrivit Agerpres.

Mii de persoane s-au adunat joi în centrul Londrei pentru a vedea ceremonia militară, relatează SkyNews.

Britanicii au o vacanță de patru zile, timp în care participă la sute de evenimente care au loc cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta.

Papa Francisc a felicitat-o pe regina Elisabeta

Papa Francisc a trimis joi o telegramă pentru a transmite cele mai bune urări reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu ocazia celebrării Jubileului său de Platină pentru cei 70 de domnie, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Cu fericita ocazie de sărbătorire a Jubileului de Platină, vă transmit un salut cordial şi cele mai bune urări”, se arată în telegrama trimisă de papa Francisc.

În mesajul său, Suveranul pontif aminteşte că se roagă pentru ca „Dumnezeu Atotputernic să vă dăruiască vouă şi membrilor familiei regale şi întregului popor al ţării binecuvântările unităţii, prosperităţii şi păcii”.

FOTOGALERIE Jubileul de Platină al reginei Elisabeta

Britanicii au o vacanță de patru zile în care pot sărbători Jubileul de Platină al reginei Eleisabeta. Presa locală relatează că foarte mulți britanici au luat cu asalt străzile din Londra pentru a participa la festivitățile în cinstea reginei Elisabeta.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.