VIDEO: Incendiu la o gospodărie din Petrești. Intervin pompierii și voluntarii

Peste 200 de conducători auto au fost sancționați, în ultimele 24 de ore, pentru încălcări ale normelor legale privind circulația pe drumurile publice. Au fost depistați opt conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat alcool sau droguri.

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de ordine publică, au acționat în filtre rutiere.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au constatat 224 de abateri de natură contravențională, au reținut 12 permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare.

Filtre rutiere la Alba Iulia

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă seara, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat doi tineri și o tânără care conduceau autoturisme, aflați sub influența drogurilor.

Au fost opriți în trafic, în filtru rutier pe Bd. Horea din Alba Iulia și, în urma testării cu aparatul drogtest, au rezultat că erau sub influența substanțelor psihoactive, următorii:

  • un tânăr de 20 de ani din Alba Iulia – oprit în trafic în jurul orei 20.15; conducea un autoturism
  • un tânăr de 23 de ani din comuna Cricău – oprit în trafic în jurul orei 20.20; conducea un autoturism
  • o tânără de 20 de ani din Alba Iulia – oprită în trafic în jurul orei 20.30; conducea un autoturism

Aceștia au fost conduși la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea determinării prezenței substanțelor interzise în organism.

În jurul orei 23.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau pe B-dul Republicii din Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Alba Iulia.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alți doi tineri, din Apuseni, prinși sub influența drogurilor la volan

În jurul orei 22.00, în timp ce acționau pe strada Avram Iancu din Câmpeni, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Bistra.

În jurul orei 22.30, în același filtru rutier, de pe strada Avram Iancu din Câmpeni, a fost oprit un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Bistra.

În urma testării celor doi, cu aparatul drogtest, a rezultat că erau sub influența substanțelor psihoactive. Au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihoactive.

Față de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sub influența alcoolului, la volan

Alt tânăr, de 25 de ani, din Mihalț, a fost oprit pentru control pe strada Principală din comună, în jurul orei 22.00. În cazul acestui șofer, a rezultat valoarea de  0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, în jurul orei 23.40, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un tânăr de 21 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Hotar, din Aiud, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de cei doi, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.