VIDEO Gafa lui George W. Bush: ”O invazie total nejustificată a Irakului…a Ucrainei, vreau să spun”

Fostul președinte american George W. Bush, a cărei politică privind războiul din Irak a fost contestată de unele voci, a avut un ”freudian slip” vorbind despre invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina.

George W. BushFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Nu este pentru prima oară când Bush are o astfel de scăpare sau face gafe. Astfel de momente au fost frecvente în cei 8 ani la Casa Albă.

La un eveniment din Dallas, George W. Bush a criticat sistemul nedemocratic al Rusiei și s-a referit la războiul din Ucraina, doar că…a confundat Ucraina cu Irakul. Fostul președinte s-a corectat imediat.

“Prin contrast, alegerile din Rusia sunt fraudate, opozanții politici sunt închiși sau eliminați din procesul electoral. Rezultatul este absența unor mecanisme ”checks and balances” în Rusia, astfel încât avem decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală în Irak”, a spus Bush.

”Vreau să spun Ucraina”, a adăugat repede fostul președinte american potrivit Reuters și The Guardian, glumind pe seama propriei gafe și stârnind râsetele publicului.

Bush este cel care a autorizat invadarea Irakului în 2003, unul dintre principalele argumente de atunci fiind faptul că regimul dictatorului Saddam Hussein producea arme de distrugere în masă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.