VIDEO Cum se lăuda un soldat rus înainte să fie capturat de ucraineni și ce a spus după

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni arată cum se lăuda un soldat rus înainte să fie capturat, dar și mesajul spășit transmis după de acesta la indicațiile lor.

Soldatul rus a fost capturat de ucraineni dupa ce s-a filmat transmitand un mesaj „vitejesc”Foto: Captura video

„Pușca e fierbinte, mitrailiera e fierbinte, e distracție totală!”, exclamă soldatul rus, înainte de a vorbi că are suficiente cartușe pentru armă.

Înregistrarea video arată apoi mesajul său după ce a fost capturat de soldații ucraineni:

„Fac un apel la foștii mei colegi de arme și civilii care se uită la propaganda rusească: vă cer, tovarăși, ar trebui să dezertați sau să plecați. Nu veniți aici. Dacă ați venit aici căiți-vă și plecați. Ceea ce facem nu este drept”.

A bit late to the party, but added captions to the video of a Russian soldier who was having fun shooting in the morning and was recording an apology in the afternoon in capture. pic.twitter.com/rPxNkvmp8F

— Dmitri (@wartranslated) October 17, 2022

Militarul le spune apoi bărbaților ruși care vor să meargă în Ucraina pentru a fi eroi că prioritare sunt „viața” și „sănătatea”.

„Apoi, trageți concluziile corecte, uitați-vă unde mergeți și ce se întâmplă aici și ce am făcut. După tot ce s-a întâmplat… Nu ar trebui să luptăm aici așa că nu o faceți”, spune el.

După ce îi menționează în treacăt și pe civilii ucraineni afectați de război, soldatul rus își încheie mesajul afirmând că „băieți, nu ascultați propaganda, vă rog nu veniți aici”.

Zelenski a cerut armatei să ia mai mulți prizonieri

Militarii ucraineni care au distribuit înregistrarea video tradusă de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, afirmă că primul mesaj al soldatului rus fost filmat în cursul dimineții și al doilea în după-amiaza aceleiași zile însă astfel de afirmații ar trebui privite cu circumspecție întrucât războiul informațional se duce de ambele părți într-un conflict.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni seara forțelor sale armate să ia mai mulți prizonieri, spunând că acest lucru ar facilita eliberarea soldaților deținuți de Rusia.

Declarația sa a venit la câteva ore după ce cele două părți au efectuat unul dintre cele mai mari schimburi de prizonieri de până acum, făcând schimb de 218 deținuți, inclusiv 108 femei ucrainene.

Un alt schimb de prizonieri a avut loc și joia trecută în timp ce eroii de la Azovstal, printre care și comandanți din regimul Azov, au fost eliberați în urma unui schimb ce a avut loc pe 22 septembrie.

În cadrul schimbului respectiv Kievul l-a predat rușilor pe Viktor Medvedciuk, oligarhul ucrainean căruia Vladimir Putin i-a botezat una dintre cele două fiice.

Urmărește ultimele evoluții din a 237-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.