VIDEO Ce se întâmplă când poliția oprește o mașină fără șofer

În San Francisco, o mașină autonomă Chevrolet Cruise a fost oprită de poliție, iar video-ul a stârnit discuții aprinse. Mașina nu avea niciun om înăuntru, fiind 100% autonomă și, după ce inițial a oprit, a pornit și a mai mers câțiva metri, spre uimirea și râsetele celor care au văzut scena.

Chevrolet Cruise AVFoto: General Motors

Sunt ani de zile de când mașinile autonome au voie să circule prin mari orașe din SUA, însă o schimbare mai recentă ține de faptul că unele modele au voie în anumite zone și în anumite intervale clar stabilite, să se conducă absolut singure, așadar fără vreun om în interior.

Modelul Chevrolet modificat de compania Cruise a primit autorizația de a duce angajații acasă și la muncă în San Francisco și mașina poate să se deplaseze singură. Poliția a oprit o astfel de mașină, se pare pentru că avea o problemă cu farurile, și polițiștii s-au dus către mașină, au văzut că nu era nimeni în ea și apoi s-a întâmplat surpriza.

Mașina a pornit de lângă polițiști și s-a parcat câțiva metri mai încolo. Cei care priveau scena erau amuzați, crezând că mașina autonomă vrea să fugă de poliție.

Cei de la compania Cruise au explicat faptul că mașina NU voia să fugă de poliție, ci că pur și simplu a căutat un loc mai sigur pentru a staționa. Ei au confirmat și că poliția a oprit mașina fiindcă farurile erau stinse, deși era noapte. Ei promit că se vor asigura că astfel de defecțiuni nu vor mai apărea.

Comentariile de pe internet au fost savuroase, de la cei care glumeau că, iată, mașinile autonome au „personalitate” și iau decizii îndrăznețe, precum cea de a fugi de poliție, până la cei care spun că nu este ok ca o mașină fără șofer să ruleze noaptea cu farurile stinse.

Surse: The Verge, Elektrek

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.