VIDEO Brazilia: Jair Bolsonaro îşi ia rămas bun de la susţinătorii săi, plângând

Preşedintele brazilian în exercițiu Jair Bolsonaro şi-a luat rămas bun de la susţinătorii săi vineri, exprimându-se pentru prima dată pe reţelele de socializare de la înfrângerea în alegeri şi ştergându-şi câteva lacrimi, cu două zile înainte de încheierea mandatului său, relatează AFP și Agerpres.

Jair BolsonaroFoto: Bruna Prado / AP / Profimedia

Preşedintele de dreapta aflat la sfârşit de mandat nu a precizat dacă îi va înmâna duminică eşarfa prezidenţială succesorului său, Luiz Inacio Lula da Silva, aşa cum prevede protocolul de învestitură, întrucât urmează să plece în scurt timp în Statele Unite.

„Lumea nu va înceta să se învârtă la 1 ianuarie (…) Avem un mare viitor în faţa noastră”, a spus Bolsonaro. „Pierdem bătălii, dar nu pierdem războiul”, a adăugat cel care a fost învins la limită în alegerile prezidenţiale din octombrie de liderul de stânga Lula da Silva.

Jair Bolsonaro ar urma să părăsească Brazilia foarte curând pentru o călătorie în Statele Unite, întrucât Secretariatul General al Preşedinţiei a autorizat ieşirea din teritoriu a membrilor personalului însărcinat cu securitatea „viitorului fost preşedinte” pentru o deplasare la Miami „în perioada 1-30 ianuarie 2023”, potrivit Monitorului Oficial de vineri.

Bolsonaro nu a menţionat această călătorie, dar s-a adresat direct susţinătorilor săi care continuă să campeze în faţa cazărmilor sau a sediilor armatei din Brasilia şi din alte oraşe pentru a cere o intervenţie militară pentru a-l împiedica pe Lula să preia funcţia.

„Nu am crezut niciodată că voi ajunge aici”, a spus Bolsonaro printre lacrimi, înainte de a declara că „cel puţin am întârziat cu patru ani prăbuşirea Braziliei cu această ideologie malefică de stânga”.

„Am dat tot ce am avut mai bun”, a continuat preşedintele încă în exercițiu, ai cărui patru ani de mandat sunt consideraţi de majoritatea analiştilor ca fiind foarte răi.

În faţa reşedinţei sale oficiale din Palatul Alvorada, manifestanţii care au urmărit transmisia în direct au strigat „laş” şi „ruşine”.

De la victoria lui Lula, pe care nu l-a felicitat niciodată, Bolsonaro a stat practic în izolare la Brasilia.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.