Vești proaste pentru ruși: Când va redeveni deplin operațional Podul Crimeei

Podul Crimeei va reveni la capacitatea sa de dinainte de atacul de pe 8 octombrie abia în toamna anului viitor, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Distrugerile de la calea ferata de pe Podul KerciFoto: Colaj foto

Ce spun serviciile militare secrete britanice:

  • Eforturile Rusiei de a repara Podul Crimeei continuă, dar este puțin probabil ca acesta să fie complet operațional până cel puțin în septembrie 2023.
  • La 8 noiembrie, podul rutier urma să fie închis pentru a permite deplasarea și instalarea unei porțiuni de înlocuire cu o lungime de 64 de metri. Vor fi necesare încă trei plăci pentru a înlocui secțiunile rutiere deteriorate.
  • Deși oficialii din Crimeea au afirmat că aceste plăci vor fi puse până la 20 decembrie, o informare furnizată președintelui Putin a precizat că lucrările la cealaltă cale de rulare vor cauza perturbări ale traficului rutier până în martie 2023.
  • Înlocuirea podului feroviar deteriorat a fost contractată pentru a fi finalizată până în septembrie 2023, deși vicepremierul rus a declarat că termenul de reparații va fi accelerat.
  • O singură linie este deschisă, dar transportul feroviar rămâne restricționat.
  • Activitatea de reparații va depinde în mare măsură de condițiile meteorologice de pe parcursul lunilor de iarnă.
  • Atacul asupra podului din Crimeea a perturbat logistica rusească pentru Crimeea și sudul Ucrainei, reducând capacitatea Rusiei de a transporta echipamente militare și trupe în zonă pe calea ferată sau pe șosea.
  • Deteriorarea podului, atacul recent asupra Flotei Mării Negre din Sevastopol și probabila retragere din Herson, toate acestea complică capacitatea guvernului rus de a prezenta un tablou de succese militare.

–––––

Evenimentele de miercuri privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.