Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va primi studenți din Cuba. Ce vor putea studia aceștia

Tariful maxim pentru serviciul de transport în regim taxi se dublează. Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică proiectul de hotărâre în acest sens.

La solicitarea unor firme de taxi, tariful de distanță maximal va crește de la 3.20 lei/ km în prezent la 6.56 lei/km, inclusiv TVA.

”Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Alba Iulia sub nr. 55481/12.05.2022, SC Gicu Trans SRL solicită modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi la valoarea de 6,56 lei/km, tva inclus și anexează la cerere structura pe elemente de cheltuieli pentru stabilirea/ajustarea sau modificarea tarifului de distanță (pornire) pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi, conform prevederilor Ordinului ANRSC nr. 243/2007, cu modificările și completările ulterioare.

Prin adresa transportatorului autorizat SC Izidor SRL nr. 57151/17.05.2022 și adresa transportatorului autorizat SC Gri Car Trans SRL nr. 58829/19.05.2022 se solicită de asemenea modificarea tarifului de distanță maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi”, se arată în documentul publicat pe site-ul primăriei.

De ce se dublează tariful de taxi

Tariful de distanță maximal actual a fost aprobat prin Hotărârea nr. 146/2011 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul public de transport persoane în regim de taxi, stabilindu-se valoarea de 3.20 lei/km, inclusiv TVA.

Tarifele actuale practicate de transportatori în derularea serviciului de transport taxi variază între 2.79 lei/km și 3.19 lei/km, potrivit informațiilor publicate de Primăria Alba Iulia.

Vezi documentul complet AICI

Propunerea este motivată de ”o creștere generalizată a tuturor cheltuielilor transportatorilor autorizați pentru efectuarea serviciului de transport în regim de taxi respectiv cheltuielile cu forța de muncă, cheltuielile cu piesele de schimb, cresterea pretului la combustibil, cele cu asigurările obligatorii etc.”, potrivit documentației publicate de primărie.

De asemenea, administrația locală precizează că ”aprobarea nivelului propus al tarifului de distanță maximal nu va avea drept consecință schimbarea imediată a tarifelor la nivelul maximal, asigurând însă o flexibilitate necesară în cazul inflației la care ne putem aștepta în următorii ani. De asemenea, trebuie încurajată concurența între transportatori prin practicarea unor tarife care să le acopere cel puțin cheltuielile, plus o marjă de profit rezonabilă”.

Extras din proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiului Alba Iulia

”Art.I (1)Aprobă tariful de distanţă maximal pentru serviciul de transport persoane în regim de taxi în Municipiul Alba Iulia la valoarea de 6.56 lei/km, inclusiv TVA.

(2) Tariful de distanță pe timp de noapte nu va fi mai mic decât tariful de distanță pe timp de zi și nu poate fi mai mare cu mai mult de 50% față de tariful de distanță maximal pe timp de zi.

(3) Nivelul oricărui tarif de distanţă practicat nu poate depasi tariful maximal aprobat.

Art.2 Aprobă modelul Listei de tarife privind valoarea tarifelor pe timp de zi şi pe timp de noapte practicate, conform anexei nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3 Hotărârea nr. 146/2011 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea tarifului de distanţă maximal pentru serviciul public de transport persoane în regim de taxi își încetează aplicabilitatea

Art.4 Regulamentul privind organizarea şi executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi în municipiul Alba Iulia aprobat prin Hotărârea nr. 298/2013 și Hotărârea nr. 472/2018 a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia se va modifica în mod corespunzător”.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, cu privire la acest proiect de hotărâre se depun, în scris, în termen de 15 zile calendaristice, de la data publicării prezentului anunț, respectiv, până la data de 22.06.2022, ora 16.00, specificându-se articolele din proiect la care se face referire și menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe următoarea adresă de e-mail:office@apulum.ro.

Proiectul de hotărâre și documentația aferentă pot fi consultate și la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv la avizierul autorității publice locale sau pe site-ul autorității publice www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Primăriei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.