Ultimele cuvinte difuzate la un post independent de televiziune din Rusia închis de guvern: Nu războiului

Postul de știri rus independent TV Ploaia și-a încheiat ultima emisiune cu cuvintele „nu războiului”.  Guvernul a închis postul din cauza modului în care  a relatat despre războiul din Ucraina, relatează CNN.

TV Rain fusese deja forțat să închidă, dar a continuat să difuzeze o emisiune pe YouTube. Angajații au părăsit studioul  spunând „nu războiului”.

Rețeaua a difuzat apoi Lacul lebedelor (Ceaikovski), o aluzie la tentativa de lovitură de stat din 1991 împotriva guvernului liderului sovietic de atunci Mihail Gorbaciov. În timp ce acea lovitură avea loc, baletul a fost difuzat în mod repetat la televizor, un indiciu pentru telespectatori că ceva nu era în regulă.

Context

Și postul de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) a fost desfiinţat de consiliul de administraţie, a anunţat joi editorul Aleksei Venediktov.

Agenţia arată că astfel dispare una din puţinele organizaţii media liberale din Rusia tolerată până acum de Kremlin.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce procuratura generală a cerut restricţionarea accesului la Eho Moskvî şi la televiziunea de ştiri online Dojd (Ploaia), din cauza modului neagreat de putere în care relatau despre invazia rusă în Ucraina.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.