Ucraina afirmă că a doborât 2 rachete de croazieră rusești trase din Marea Neagră

Forțele ucrainene au doborât vineri două rachete de croazieră Kalibr lansate de forțele rusești din Marea Neagră, potrivit Comandamentului aerian „Sud” al Ucrainei din Odesa, informează CNN.

Racheta Kalibr trasa de pe mareFoto: Profimedia Images

Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii Herson, iar alta a fost doborâtă deasupra regiunii Nikolaev.

Între timp, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că rușii au atacat Bahmut, Avdiivka și Novopavlivka în est.

În plus, regiunea Liov din vest și regiunile Harkov, Dnipro și Zaporojie din est au fost lovite cu rachete și bombardate în ultima zi, a precizat acesta.

„Există un nivel scăzut al stării morale și psihologice a personalului din unitățile inamice situate în regiunea Zaporojie. Acestea sunt consecințele condițiilor nesatisfăcătoare, a echipamentului precar, a întârzierilor constante și a plăților incomplete ale salariilor, precum și a atitudinii disprețuitoare a conducerii militare față de subordonați”, a declarat vineri Statul Major General într-o declarație pe Telegram.

Acesta a raportat că sediul rusesc din orașul Melitopol a fost lovit joi. Melitopolul a fost ocupat de forțele rusești încă din primele zile ale invaziei.

Statul Major General a mai spus că a fost lovită o clădire administrativă ocupată de ruși în Hola Pristan, în regiunea Herson.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militare din regiunea Herson, numit de ruși, a confirmat lovitura de joi, dar a declarat că nimeni nu a fost rănit.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.