Tomac: Am propus în Parlamentul European o rezoluție privind războiul din Transnistria

Europarlamentatul Eugen Tomac anunță că a depus în Parlamentul European un proiect de rezoluție ”în memoria erorilor de la Nistru”.

”Astăzi se împlinesc 30 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. Un război pornit de același agresor care astăzi este în plină ofensivă lângă noi, în Ucraina, soldat cu 1,132 de decese, inclusiv 310 civili, peste 3,500 de persoane rănite și aproximativ 130,000 de persoane strămutate în interiorul țării”, transmite președintele PMP.

”În semn de omagiu și recunoștință pentru toți cei care au apărat cu prețul vieții integritatea, demnitatea și onoarea R. Moldova, am propus în Parlamentul European o Rezoluție ce readuce în atenția europenilor evenimentele de acum 3 decenii și trage un semnal de alarma asupra agresiunii continue a Federației Ruse. Regiunea transnistreană, precum celelalte conflicte înghețate create de Rusia, reprezintă puncte strategice de intervenție în țările învecinate, pentru a preveni apropierea acestora de UE și NATO”.

Reamintim că din 1992 până astăzi, armata rusă nu a mai plecat de pe teritoriul R. Moldova, fiind o amenințare constantă pentru securitatea regiunii.

”Regiunea transnistreană rămâne un teritoriu izolat, cu acces intern strict, controlat de instituții paramilitare și, prin urmare, inaccesibil jurnaliștilor, apărătorilor drepturilor omului, organizațiilor naționale și internaționale și misiunilor de monitorizare a drepturilor omului. Federația Rusă calcă în picioare drepturile fundamentale ale omului, îi hărțuiește și îi reduce la tăcere pe toți cei care nu sunt în acord cu regimul. Am încrederea ca majoritatea colegilor mei vor înțelege importanța acestei Rezoluții și o vom adopta în cel mai scurt timp”, a mai spus Tomac. (Foto: Eugen Tomac / Facebook)

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.