Sondaj: Banii, cea mai frecventă cauză a neînţelegerilor în cuplu, în Marea Britanie

Banii sunt cea mai frecventă cauză a neînţelegerilor în cuplu, potrivit unui sondaj realizat în rândul a 2.000 de persoane din Marea Britanie, relatează Agerpres care citează dpa.

Aproape două treimi (62%) dintre persoanele care recunosc că se ceartă cu partenerul lor au neînţelegeri în privinţa banilor, conform sondajului realizat de compania de asigurări Royal London.

Cea mai frecventă cauză a acestor neînţelegeri o reprezintă „cheltuielile prea mari”, potrivit sondajului, publicat înainte de Valentine’s Day, sărbătorită pe 14 februarie.

O treime (33%) dintre persoanele chestionate consideră, de asemenea, ca sunt incompatibile cu partenerul lor atunci când vine vorba de cheltuieli şi economii.

Una din patru persoane (24%) aflate într-o relaţie consideră că partenerul lor este iresponsabil în legătură cu banii.

O cincime dintre persoanele chestionate (20%) care nu consideră că partenerul lor este responsabil în legătură cu banii deţin un cont secret de economii.

Trei sferturi dintre cupluri (76%) îşi păstrează o parte sau toate activităţile bancare separat de partenerii lor.

Aproximativ o treime (35%) îşi păstrează toţi banii în conturi separate, în timp ce doar 24% dintre cupluri deţin un cont comun, conform sondajului.

Foto: Pexels.com

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.