Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia joi seara din Ministerul Educației. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, ministrul Cercetării, a transmis vineri dimineața numele ministrului interimar. Adică s-a înlocuit un plafiator cu un sinecurist – sinecuristul lui tata.

În 2019, Sebastian Burduja, șeful organizației PNL Sector 1, a fost numit de ex premierul ”Lodovică” Orban în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica și, aproape imediat (să aibă ce pune pe masă la familie), a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor – că așa-i la peneliști: prin ei înșiși încă din scutece. În vârstă de 37 de ani, Sebastian Burduja s-a aflat, încă din urmă cu zece ani, în preajma politicienilor aflați la putere, indiferent de culoarea politică a acestora.

Sebastian Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat, transpartinic, personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

Prin urmare, încă un plod de securist, de-al nostru din popor, înșurubat în politica de frunte. Unul nu găsești să nu fi avut de-a face cu vechiul regim!

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.