Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, spune un responsabil parlamentar rus

Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, a afirmat vineri un înalt responsabil parlamentar rus, Andrey Turchak, în timpul unei vizite la Herson, important oraș ucrainean din sudul țării asupra căruia Moscova revendică, din martie, controlul total, relatează AFP.

Andrey TurchakFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Adresându-mă locuitorilor din regiunea Herson, aș vrea să spun încă o dată că Rusia este aici pentru totdeauna. Nu trebuie să existe vreo îndoială”, a declarat Turchak, prim-adjunct al președintelui Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului de la Moscova), citat de agențiile de presă ruse.

Este pentru prima dată când un înalt responsabil rus anunţă intenţia Moscovei de a rămâne în teritoriile cucerite de armata rusă de la declanşarea „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, pe 24 februarie.

Până acum, Rusia a susţinut că unul dintre obiectivele sale principale este „denazificarea” ţării vecine.

„Nu va exista nicio întoarcere în trecut. Vom trăi împreună, vom dezvolta această regiune bogată, bogată datorită patrimoniului său istoric, populaţiei care locuieşte aici”, a dat asigurări Turchak.

Potrivit lui, Rusia va ajuta regiunea Herson așa cum a ajutat deja autoproclamatele „republici populare” Donețk și Luhansk, din estul Ucrainei, cărora Moscova le-a recunoscut independența.

___

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.