Rusia ar putea confisca proprietățile „divei” muzicii sovietice, Alla Pugaciova: „Trădătorii trebuie să piardă totul”

Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului de la Moscova, va analiza un proiect de lege care propune confiscarea proprietăților vedetelor și altor cetățeni plecați din țară precum cântăreața Alla Pugaciova, supranumită „diva” muzicii sovietice, relatează Lenta.

Alla PugaciovaFoto: Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia Images

Un proiect de lege în acest sens a fost depus în parlamentul de la Moscova de Serghei Tsekov, senator de Crimeea și membru al partidului Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin.

Senatorul rus propune ca bunurile confiscate prin instanțe să fie valorificate și veniturile obținute de pe urma acestora să fie trimise participanților la „operațiunea militară specială” declanșată de Putin pe 24 februarie, afirmând că măsura va servi drept „lecție” pentru cei care au decis să părăsească Rusia.

„Acești liberali și trădători trebuie să piardă totul în Rusia. Toate bunurile prin instanță trebuie confiscate și folosite pentru a ajuta luptătorii din zona operațiunii militare speciale”, a declarat Tsekov la prezentarea proiectului de lege.

Noul act normativ va fi dezbătut de parlamentul rus după ce luna trecută în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului de la Moscova, a fost depus un proiect legislativ privind „deconectarea de la finanțarea de către stat a acelor personalități culturale care iau o poziție anti-statală”.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul Dmitri Gusev de la partidul Rusia Justă – Pentru Adevăr, a afirmat că legea se va aplica nu doar regizorilor, producătorilor și artiștilor, ci și funcționarilor publici.

Alla Pugaciova, cel mai cunoscut artist rus care a denunțat războiul din Ucraina

Pugaciova, care a părăsit Rusia la scurt timp după declanșarea „operațiunii militare speciale”, s-a întors în țară în luna august, declarând ulterior că nu intenționează să emigreze și că copiii ei vor merge la școală în Federația Rusă.

Însă la mijlocul lunii septembrie autoritățile ruse l-au declarat „agent al străinătății” pe Maxim Galkin, soțul ei, după ce acesta s-a exprimat în mod repetat în public împotriva războiului din Ucraina.

Cântăreața a cerut apoi public să fie declarată și ea agent străin. „Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a subliniat ea.

Alla Pugaciova a mai cerut într-o postare făcută tot pe Instagram în data de 18 septembrie încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Pe 4 octombrie ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

„Diva” muzicii sovietice a părăsit Rusia

Pugaciova a anunțat într-o postare făcută pe pagina sa de Instagram pe 10 octombrie că a părăsit definitiv Rusia.

Ea le-a mulțumit fanilor ei „pentru dragoste și sprijin, pentru capacitatea de a distinge adevărul de minciună”.

„Mă rog pentru voi și pace în Țara Sfântă. Sunt fericită”, a mai scris în scurta postare.

Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia, a scris pe 29 septembrie că Pugaciova a luat o cursă înspre Israel de pe Aeroportul Internațional Vnukovo. La momentul respectiv cântăreața și reprezentanții ei nu au dorit să comenteze această informație.

Cu o carieră ce s-a întins pe mai bine de jumătate de secol, cea poreclită „diva” sau „țarina popului rusesc” este cea mai mare vedetă a muzicii din Rusia de mai bine de 40 de ani.

Onorată cu mai multe premii ale statului rus, ea a lansat de-a lungul anilor peste 500 de melodii în mai multe limbi și peste 100 de albume care s-au vândut în mai mult de 250 de milioane de exemplare.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.