România primește gratuit vaccin împotriva variolei maimuței. Precizările ministrului Sănătății

AIUD

Publicat

acum 40 de minute

vineri, 03.06.2022

p

Ca urmare a codului portocaliu meteorologic la nivelul județului Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba (ISU) a dispus mai multe măsuri pentru perioada de valabilitate a codului.

Măsurile sunt următoarele:

• în perioada de valabilitate a Codului Portocaliu, la nivelul ISU Alba este activată Grupa Operativă;


• a fost suplimentat C.J.C.C.I – ul operaționalizat la nivelul ISU Alba, cu reprezentanți ai instituțiilor publice ce îndeplinesc funcții de sprijin în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase.


• s-a transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populației din zonele vizate de avertizarea meteo;


• au fost avertizați reprezentanții UAT-urilor din zona vizată pentru luarea măsurilor de prevenire și pregătire a intervenției operative la nevoie;


• la nivelul subunităților subordonate ISU Alba a fost prealertat personalul pentru a fi în măsură să intervină în cazul manifestării unor fenomene meteorologice periculoase.


• de asemenea, prin dispeceratul ISU Alba va fi monitorizată situația hidro-meteo înregistrată la nivelul județului, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie dispuse măsuri operative atât la nivelul comitetului județean cât și la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență.

Zonele vizate de codul portocaliu de fenomene meteorologice periculoase sunt: Aiud, Baia de Arieș, Galda de Jos, Stremț, Mirăslău, Cricău, Livezile, Sălciua, Poșaga, Mogoș, Rimetea, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor.

Fenomenele meteorologice sunt averse torențiale care vor acumula peste 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

sursa foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.