ROMÂNIA EDUCATĂ ”ÎN FAȚA CAREULUI”

Sluguța prea-plecată, pusă la Educație de Prim Voiajorul Patriei, Ligia Deca ar vrea să introducă în Statutul Elevului pedepse traumatizante, demne de ”Epoca de Aur”. Parașutata de la Educație a venit cu o propunere ruptă direct din coșmarele comunismului: elevii să fie mustrați în fața colegilor, mutați la o altă școală ori sancționați pentru că nu poartă uniformă. Educația e la pământ, subfinanțată și ăstora le arde de ”mustrare în fața careului” ca la pionieri?

  • În fața valului de reacții negative, reprezentanții ministerului anunță că vor renunța la propunere, dar nici nu vor să spună a cui a fost ideea. În locul ministrului Educației a venit cu explicaţii despre proiect, un secretar de stat.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, citat de digi24.ro:

“Are mai puțină relevanță atât timp cât e un document intermediar. Veți vedea că atunci când proiectul se va transforma în ordin oficial aceste lucruri nu se vor mai regăsi”.

Politicieni din toate partidele critică propunerile, despre care spun că ar încălca legi deja existente și ar crea noi probleme. Reacțiile venite inclusiv din partea elevilor au dus la retragerea proiectului controversat de pe ordinea de zi a Comisiei de dialog social.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.