RĂSGÂNDACUL DE POLITICHIE. Dacian Cioloș ar fi renunțat la demisia din USR

Dacian Cioloș a renunțat la demisia din USR după ce mai mulți parlamentari și lideri din fostul PLUS au refuzat să se alăture unui nou proiect politic, au declarat pentru G4Media surse din partid.

Marți se ști deja că fostul lider al USR, Dacian Cioloş, urma să îşi anunţe în perioada următoare demisia din partid, alături de câţiva apropiaţi ai lui, cel mai probabil europarlamentari. Mai mulți lideri USR PLUS apropiați de Dacian Cioloș și fostul partid PLUS au discutat la finalul săptămânii trecute la Bruxelles despre opțiunile lor politice. Printre scenariile discutate s-au numărat plecarea unor parlamentari și europarlamentari și crearea unei noi formațiuni politice.

Un alt scenariu discutat este sprijinirea în alegerile interne a unui candidat din facțiunea ”Curaj”, lansată de Allen Coliban, Cătălin Teniță și alți membri USR PLUS. Facțiunea ”Curaj” a anunțat intenția de a-și stabili candidatul la președinția partidului printr-o campanie internă (primaries), dar unii membri ex-PLUS consideră strategia riscantă, pentru că ar putea provoca noi falii în partid.

Prima variantă discutată a căzut cu brio, dintre europarlamentari, singurul care l-ar urma este Dragoș Tudorache. În rest, NIMENI.

Reamintim că Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR pe 7 februarie, iar președinte interimar a devenit Cătălin Drulă. Cioloș a motivat demisia prin imposibilitatea de a colabora cu Biroul Național, unde majoritatea e deținută de echipa din vechiul USR. Cioloș a rămas membru USR.

USR se pregăteşte pentru alegeri interne, Congresul partidului urmând să aibă loc în vară sau în toamnă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.