Putin și Macron au vorbit din nou la telefon timp de o oră și 45 de minute

Președintele rus Vladimir Putin și președintele francez Emmanuel Macron au vorbit din nou la telefon duminică. Apelul a durat o oră și 45 de minute, a anunțat președinția franceză, citată de BBC.

Încă nu ni s-au oferit detalii despre ceea ce s-a discutat. Cei doi lideri au vorbit joi la telefon, în după discuții Macron a declarat că scopul lui Putin este să invadeze întreaga Ucraine, potrivit unui oficial francez.

Macron este unul dintre câțiva lideri mondiali care au discutat cu Putin în ultimele zile în speranța de a negocia o încetare a focului în Ucraina.

Duminică, Putin a vorbit și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a făcut apel la o încetare urgentă a ostilităților.

Potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Erdogan că negociatorii Ucrainei ar trebui să adopte o „abordare mai constructivă” la discuții, „ținând cont pe deplin de realitățile emergente”.

„S-a subliniat că suspendarea operațiunii speciale este posibilă numai dacă Kievul oprește operațiunile militare și îndeplinește cerințele rusești binecunoscute”, a spus Kremlinul. Rusia a numit invazia  o „operație specială”.

Sursa Foto: Emmanuel Macron  / Twitter

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.