Protest al taximetriștilor pe străzile Clujului. Cer abrogarea OUG care permite funcționarea Bolt și Uber

Zeci de taximetriști clujeni sunt așteptați, marți, la un protest pe străzile din Cluj-Napoca și în fața Prefecturii Cluj în care cer Guvernului abrogarea OUG nr. 49/2019 care permite funcționarea firmelor de transport alternativ, cum sunt Bolt și Uber.

Protestul se va desfășura în intervalul orar 10 – 11, pe următorul traseu: pornire de pe Drumul Sfântul Ion – strada Primăverii – Pod Calvaria – Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – strada Cuza Vodă – Piața Mihai Viteazu, pe o bandă de circulaţie, fără restricţionarea circulaţiei rutiere şi cu respectarea regulilor de circulaţie, estimând participarea a 50 de persoane.

De asemenea, de la ora 11 taximetriștii vor protesta în fața Prefecturii Cluj unde se așteaptă aproximativ 100 de persoane.

”Cerem Guvernului României aprogarea OUG nr 49/2019 care permite funcționarea transportului alternativ, care înseamnă, de fapt activitate mascată de taxi. Cei de la firmele respective nu plătesc taxe, banii pleacă din țară iar nouă ne-au scăzut încasarile cu 50%. Am făcut numeroase demersuri la autorități, dar degeaba.

Protestul taximetriștilor are loc la nivel național, iar în 27 septembrie vom organiza un mare protest la București”, a declarat pentru Cluj24 Daniel Mitrea, organizatorul protestului taximetriștilor clujeni.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.