Primarul sectorului 2 sare în apărarea lui Clotilde: Și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație

Radu Mihaiu, primarului sectorului 2, intervine și el în scandalul ANI-Clotilde Armand și spune pe pagina sa de Facebook că și el beneficiază spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație și că nu a putut renunța legal la el.

Radu Mihaiu la interviurile HotNews.roFoto: Hotnews

„Autodenunț: și eu am spor de 25% pentru fonduri europene la indemnizație. Când am ajuns primar, am întrebat dacă pot renunța la acest spor. Și mi s-a spus clar că NU SE POATE. Că legea nu permite primarului să renunțe la sporul acesta. Am citit cu ochii mei prevederile legale ca să cred acest lucru. Și așa e. Primarul nu poate renunța la sporul de 25% dacă primăria pe care o conduce gestionează proiecte pe fonduri europene.

L153/2017 – art 16 (2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%. Legea însă permite oricărei instituții să facă titluri de presă.”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Postarea a fost urmată de o întreagă dezbatere, chiar cu intervenția Clotildei Armand. Mulți cititori i-au atras atenția primarului că ANI spune că Armand a exercitat simultan și funcția remunerată de manager de proiect și că nu se vorbește de niciun spor, ci de un post remunerat!

Ce acuzații îi aduce ANI

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1, de conflict de interese și de incompatibilitate și sesizează Parchetul pentru că edilul s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri pentru sine.

Potrivit unui comunicat al ANI, care a constatat conflictul de interese, Clotilde Armand a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei.

Reacția lui Clotilde Armand

Primarul sectorului 1 a anunţat că depune plângere penală împotriva inspectorului agenției de integritate care i-ar fi refuzat accesul la dosar și acuză că agenția ar fi fost sesizată de către membru PNL pentru că ea vrea „să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1”.

În acest caz a reacționat și prefectul Capitalei, fostul senator PSD Toni Greblă, care spune că, după ce va fi sesizat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate, va ataca în contencios administrativ dispoziţiile prin care Clotilde Armand s-a numit manager de proiect şi cele referitoare la acordarea unor sporuri.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.