Portofoliul educațional al elevului: ce va cuprinde cartea de identitate educațională. Proiect la minister

ACTUALITATE

Publicat

acum 7 ore

luni, 11.04.2022

Cercul Militar Alba Iulia a participat la vernisajul expoziției „Aviatori români în cel de al Doilea Război Mondial: Eugeniu Pârvulescu și Dan Valentin Vizanty”, care s-a desfășurat vineri, 8 aprilie 2022, la Muzeul Național al Aviației – Casa memorială „Hermann Oberth” Mediaș.

Evenimentul de înaltă ținută a adunat laolaltă muzeografi și istorici din județele Sibiu, Brașov și Alba, reprezentanți ai Bazei 71 „General Emanoil Ionescu”, cadre militare active și în rezervă din Garnizoana Mediaș și Sibiu, etc.

Expoziția aparține Casei Mureșenilor din Brașov, iar custodele ei este istoricul Traian Dumbrăvean.

Cei doi comandanți de grup aerian, prezentați în expoziție, Eugeniu Puiu Pârvulescu – comandantul Grupului 8 Vânătoare din timpul celui de al Doilea Război Mondial și Dan Valentin Vizanty – comandantul Grupului 6 Vânătoare, fac parte dintr-o expoziție mult mai mare care aparține muzeului brașovean.

Pe panourile foto documentare este prezentată întreaga lor activitate militară și decorațiile, pe care le-au primit ca urmare a participării lor în teatrele de operațiuni sau pe frontul de Est și de Vest din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Surpriza acestui eveniment a constat în participarea la expoziție a nepotului unui alt mare as al Aviației Române – comandor Milu Ioan. Este vorba despre Silviu Sârbu, de profesie inginer, care a relatat celor prezenți amintiri de familie legate de viața unchiului său.

Sufletul acestui eveniment a fost istoricul Dan Ramf, care a oferit celor prezenți o lecție de istorie de neuitat, prin care s-a rememorat momentele de glorie ale acestor doi ași ai Aviației Române și nu numai.

Cu sprijinul Casei Memoriale „Hermann Oberth” din Mediaș și Casei Mureșenilor din Brașov, expoziția „Aviatorilor români din cel de al Doilea Război Mondial” va poposi anul viitor și la Cercul Militar Alba Iulia.

text: dr. Petruța Pop

foto: Dan Ramf, Casa memorială „Hermann Oberth” Mediaș

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.