Percheziții în Cluj și în alte 24 de județe într-un dosar de înșelăciune

Procurori DIICOT, poliţişti şi jandarmi efectuează mai multe percheziții în 24 de județe din țară, inclusiv în Cluj, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ efectuează, miercuri, 10 percheziţii domiciliare şi 9 percheziţii la sediul unor societăţi comerciale din mai multe judeţe, în cadrul unui dosar penal de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Acţiunea are loc în Neamţ, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale şi comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea şi provenienţa lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane.

”Acţiunea se desfăşoară pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, concurenţă neloială şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul ţării. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale şi comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea şi provenienţa lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi a jandarmilor.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.