Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului militar american în Norvegia

Patru persoane de la bordul avionului militar american şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii aparatului de zbor într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei vineri, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar condus de NATO, a declarat sâmbătă poliţia locală, citată de Reuters.

Aeronavă MV-22B OspreyFoto: Profimedia Images

„Din câte cunoaşte poliţia, toţi cei patru sunt de naţionalitate americană”, au indicat forţele de ordine norvegiene, în timp ce Ministerul norvegian al Apărării a specificat un într-un comunicat separat că doar cei patru americani se aflau la bordul aparatului de bord prăbuşit, conform AFP, preluat de Agerpres.

Premierul Jonas Gahr Stoere a transmis condoleanţe pentru ceea ce a spus că este decesul a patru americani.

Aeronava MV-22B Osprey aparţinând U.S. Marine Corps participa la un exerciţiu numit Cold Response.

Serviciile de intervenţie au ajuns la locul accidentului sâmbătă dimineaţă pe cale terestră, după ce elicopterele nu au putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În zonă s-au înregistrat rafale puternice de vânt şi ploi abundente, existând riscul de avalanşe, potrivit prognozelor meteo locale.

Poliţia a declanşat anchetarea cauzelor accidentului, deşi acţiunile de cercetare la locul accidentului au fost sistate din cauza condiţiilor meteorologice. Cercetările urmează să fie reluate odată cu îmbunătăţirea vremii.

Aproximativ 30.000 de militari din 27 de ţări sunt implicaţi în Cold Response, un exerciţiu destinat să pregătească ţările membre NATO pentru apărarea Norvegiei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.