Partida Romilor Pro-Europa dă în judecată Primăria Turda după incendiul cu 6 morți: ”Au murit din cauza rasismului practicat”

Partida Romilor Pro-Europa, prin deputatul romilor în Parlament, Cătălin Manea, anunță că va da în judecată Primăria Turda, după tragedia de duminică dimineață, soldată cu 6 morți, dintre care 4 copii.

”Domnule primar, domnilor consilieri locali din Turda, în această dimineață, 4 copii, cu vârste între 4 și 10 ani, n-au mai apucat să se bucure de viață, murind din cauza sărăciei, din cauza prostiei voastre, din cauza rasismului pe care îl practicați și din cauza mentalității bolnave, pe care o aveți.

Este prea mult! Ajunge!  Vă anunț că voi sesiza instanța de judecată. Trebuie să răspundeți pentru încălcarea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României.

Vă bateți joc de romii din Turda! Vă bateți joc de romii din România! Sunt cetățeni ai acestei țări, nu animale! Îi țineți  de ani de zile în sărăcie și în mizerie.

Ați uitat că ați fost aleși și de acești oameni necăjiți! Ce ați făcut pentru ei să aibă o viață mai bună ?

Din păcate,  în comunitățile noastre de romi din Turda, au ajuns doar lozincile voastre fără conținut, ambulanța și pompierii.

V-am tot auzit în ultimii ani, cum ne vorbiți despre  dezvoltare locală,  despre echitate, despre energie verde, despre mașini electrice, despre 5 G, uitând de miile de familii care  se luptă să supraviețuiescă și care trăiesc ca în Evul Mediu. Tuturor celor care vă bateți joc de cei mai săraci oameni, să vă fie rușine, nenorociților! Mor copii din cauza nepăsării voastre!

Nu știu cum mai puteți dormi liniștiți de azi înainte, când pe Strada Nicolae Teclu din Turda, încă miroase a carne arsă!

Sufletele celor care au pierit n-o să vă dea pace,  cel puțin până când nu veți ajunge acolo unde sunt și ei!”, a spus Manea, preluat de Cluj24.0.

La rândul său, președintele organizației de tineret a Partidei Romilor Pro –Europa Cluj, Dragoș Roșianu, susține că tragedia de la Turda se poate repeta.

”Solicit autorităților locale sa ia masuri urgente în privinta acestor problem, deoarece sunt direct responsabile fata de aceste tragedii.

Comunitatea roma este masa de manevră pentru anumite persoane care vin sa cerșească voturile romilor la alegeri și au făcut promisiuni iar după ce au câștigat alegerile au uitat ce au promis. Autoritățile locale sunt nepăsătoare și neglijente și din aceasta cauza s-a ajuns sa se întâmple acest eveniment tragic”, a spus Roșianu.

Acesta a precizat că în ultima campanie electorală, primarul din Turda, Cristian Matei, s-a aflat în mijlocul comunității de romi din oraș și le-a promis membrilor că le dă teren și le va construi locuințe.

”Au trecut doi ani și nu s-a întâmplat nimic. Romii au rămas fără teren și fără case noi. Solicit de îndată o întâlnire la nivel județean cu Prefectura Cluj, Consiliul Judetean, Primaria Turda cât și alte autorități județene pentru a preîntâmpina tragedii similar și a găsi soluții pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete. Familiile de romi sa fie sprijinite avand in vedere condițiile insalubre în care locuiesc.

Ne-am saturat sa avem astfel de incidente, rog sa se pună capăt și sa luam în serios problematica romilor. Romii sunt buni doar în perioada voturilor iar după aceia sunt uitati. Suntem sătui de promisiuni, vrem fapte, vrem respect”, a mai spus Dragoș Roșianu.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.