Ocupanții ruși îi duc cu forța pe cetățenii din Mariupol în Rusia – Consiliul orașului

Consiliul orașului Mariupol spune că ocupanții ruși duc cu forța mii de cetățeni ai localității în Rusia, potrivit The Kyiv Independent.

Imagini din satelit din MariupolFoto: AFP / AFP / Profimedia

Comunicatul de presă al Consiliului spune că civilii au fost duși în tabere unde rușii le-au verificat telefoanele și documentele și apoi i-au mutat cu forța pe unii dintre ei în orașe îndepărtate din Rusia.

„În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duși pe teritoriul Rusiei. Ocupatorii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberezhny și din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (în mare parte femei și copii) de bombardamentele constante”, se arată în comunicat.

„Ceea ce fac ocupanții astăzi este familiar pentru generația mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat cu forța oamenii”, a spus primarul orașului Mariupol, Vadym Boichenko.

⚡️Mariupol council: Russian occupiers forcibly move thousands of Mariupol residents to Russia.

The civilians were allegedly taken to camps where Russians checked their phones and documents and then forcibly moved some of them to remote cities in Russia.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 19, 2022

Russian forces are checking men leaving Mariupol for identifying tattoos pic.twitter.com/XWXEYLbYM4

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 18, 2022

Totodată, potrivit Kyiv Independent, civilii din zone ocupate din Donbas sunt forțați să stea în poziții de pe linia frontului, altfel forțele rusești îi amenință că îi împușcă. Localnicii spun că au fost recrutați ilegal de reprezentanții ruși în teritoriu. Niciunul dintre ei nu a făcut armata. Cu toate acestea, mulți dintre ei au fost aruncați în cele mai fierbinți locuri ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

According to local resident Anastasia, civilians from occupied parts of Donbas are forced to be at front-line positions. Otherwise, Russian forces threaten to shoot them.https://t.co/0rESlpdusO

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 19, 2022

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.