O vedetă din NBA a pierdut contractul cu Nike: „Noi credem că nu este loc pentru ură”

Producătorul de echipament sportiv Nike şi-a suspendat parteneriatul cu baschetbalistul american Kyrie Irving, jucătorul echipei Brooklyn Nets, care a promovat săptămâna trecută, pe rețelele de socializare, un film cu conţinut antisemit, informează EFE.

Kyrie IrvingFoto: Dustin Satloff / AFP / Profimedia

Nike a suspendat parteneriatul cu Kyrie Irving: „Condamnăm orice formă de antisemitism”

„La Nike, noi credem că nu este loc pentru ură şi condamnăm orice formă de antisemitism. Am luat decizia să suspendăm imediat relaţia noastră cu Kyrie Irving şi să nu mai lansăm (ghetele de baschet) Kyrie 8. Suntem trişti şi dezamăgiţi de situaţie şi de impactul pe care l-a avut”, a precizat compania într-un comunicat preluat de presa din Statele Unite.

Kyrie Irving a recunoscut, miercuri, că a promovat un film antisemit pe reţelele de socializare, care a avut un „impact negativ” asupra comunităţii evreieşti, angajându-se să facă o donaţie de 500.000 de dolari asociaţiilor care luptă pentru eradicarea urii şi intoleranţei, scrie Agerpres.

Decizia Nike vine după ce a companiei rivale Adidas, care a rupt în urmă cu zece zile contractul său cu rapperul Kanye West, suspendat de Twitter şi Instagram după ce a scris că va ataca evrei.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.