Negocierile ruso-ucrainene s-au încheiat marți, din nou fără progres: Există contradicții fundamentale

Negocierile ruso-ucrainene s-au finalizat marți, dar este un proces foarte dificil, fiind „contradicții fundamentale” între cele două părți, a anunțat negociatorul ucrainean Mykhailo Podoliak într-un mesaj pe Twitter.

Mykhailo Podoliak Foto: Captura video

Cu toate acestea, Pololiak lasă o portiță de speranță și spune că negocierile vor continua miercuri.

„Vom continua mâine. Un proces de negociere foarte dificil (…). Există contradicții fundamentale. Dar cu siguranță există loc de compromis. În pauză se va continua lucrul pe subgrupe…”,, a scris Podoliak, care este și consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

We’ll continue tomorrow. A very difficult and viscous negotiation process. There are fundamental contradictions. But there is certainly room for compromise. During the break, work in subgroups will be continued…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 15, 2022

Aceasta este a patra rundă de negocieri, care a început însă cu o zi înainte, luni, înainte ca apoi să fie luată o ”pauză tehnică”.

Într-un indiciu de posibil compromis, Zelenski a spus că Ucraina este pregătită să accepte garanții de securitate care nu ating obiectivul pe termen lung de aderare la NATO, căruia Moscova se opune.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.