Moment critic în Ucraina și o nevoie acută de apărare aeriană, spune un consilier al lui Biden

Ucraina are o „nevoie acută” de echipamente de apărare antiaeriană în „acest moment critic” în care Rusia lovește masiv infrastructura sa energetică, a declarat vineri, la Kiev, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, potrivit AFP.

Jake SullivanFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Recunoaștem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic în care Rusia și forțele rusești fac să plouă cu rachete și drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei țări”, a declarat Sullivan în cadrul unei conferințe de presă la președinția ucraineană.

În ultimele săptămâni, Rusia și-a intensificat atacurile împotriva infrastructurii energetice ucrainene, provocând întreruperi masive de energie electrică în întreaga țară.

Joi seară, 4,5 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate, potrivit autorităților ucrainene. Vineri dimineață, numai în Kiev, 450.000 de persoane nu aveau curent electric, potrivit primăriei capitalei.

Consilier apropiat al lui Joe Biden, Sullivan a efectuat vineri o vizită surpriză la Kiev. În capitala ucraineană, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski și cu ministrul apărării Oleksi Reznikov pentru a exprima, potrivit Casei Albe, „sprijinul neclintit” al Washingtonului pentru invazia rusă.

„Cel mai important lucru pe care am venit să îl spun astăzi (…) este că Statele Unite vor fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie în această luptă. Nu va exista nicio ezitare, nicio scădere, nicio slăbire a sprijinului nostru”, a asigurat Sullivan în fața presei de la Kiev.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.