Mohamed Amine Bouziane, medicul marocan de la Cluj acuzat de tentativă de omor, plasat în arest la domiciliu

Răsturnare de situație în cazul incidentului cu cei doi marocani, medici în Cluj-Napoca. După aproape trei luni de arest preventiv, medicul marocan trimis în judecată pentru tentativă de omor, Mohamen Amine Bouziane, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 60 de zile. Tribunalul Cluj a decis ieri, 13 mai să înlocuiască măsura arestului preventiv cu o măsură mai blândă:

„În temeiul art. 362 alin. 1 şi 2, art. 242 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 1, 2 şi 4 lit. d, art.208 al.5, art. 218 şi urm. şi art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B. M. A., , aflat în Penitenciarul Gherla, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 Cp rap. la art. 188 alin. 1 Cp, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 60 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate din detenţie a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 221 din Codul de procedură penală, măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul B.M. A. constă în interdicţia de a părăsi locuinţa situată în fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată A. H. cu martorii M.B. R. – şi A. Y. , direct sau indirect, pe nicio cale”, se arată în soluția dată de instanță.

Tânărul a fost trimis recent în judecată pentru tentativă de omor:

La data de 22 februarie, în jurul orei 14.00, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean străin, s-a deplasat la o unitate medicală din municipiul Cluj-Napoca, prezentând o plagă în zona abdominală.

Până în prezent, în urma administrării materialului probator de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției municipiului Cluj-Napoca a rezultat faptul că bărbatul ar fi fost agresat fizic, în noaptea de 21/22 februarie a.c., în timp ce se afla într-un imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, de asemenea cetățean străin.

Cel în cauză, pe fondul unei discuții contradictorii, i-ar fi aplicat o lovitură la nivelul abdomenului cu un obiect înțepător-tăietor.

După examinarea medico-legală a acestuia, s-a constatat faptul că leziunile suferite i-au pus în primejdie viaţa, în cauză fiind întocmit un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Sursa foro: FoaiaTransilvană.ro

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.