Ministrul Finanțelor: Afirmaţia că angajaţii din privat îi ţin în spate pe bugetari este greşită

Un inginer, pentru care LINUX, configurarea de platforme software și securitatea cibernetica nu prea mai au secrete, și-a descoperit de câțiva ani o nouă pasiune: fotografia de wildlife sau, mai pe românește, pozele făcute faunei de la noi în mediul ei natural.

După multe ore petrecute cu ochii în ecranele computerelor, Radu își încarcă în mașina de teren sau în ATV echipamentul foto și cortul de camuflaj și pleacă din Alba Iulia spre dealurile, pădurile și apele din jur.

Ajunge în locuri în care oamenii tulbură mai rar liniștea animalelor și păsărilor pe care speră să le prindă în teleobiectivele aparatului său foto.

Își instalează acolo cortul de camuflaj care îl ajută să stea nevăzut și așteaptă, câteodată și ore în șir, nemișcat, pentru a prinde cadrul perfect.

Peripeții la „vânătoare” de cadre

Radu ne-a povestit și întâmplări amuzante sau chiar puțin periculoase din ieșirile sale la „vânătoare” de cadre.

S-a întâmplat să fie întâmpinat de câini ciobănești agresivi. Sau s-a trezit cu un mistreț uriaș la mai puțin de 10 metri de locul unde se ascundea, dar nu s-a pierdut cu firea și a făcut niște fotografii spectaculoase cu acel exemplar superb.

Altă dată s-a amuzat când în direcția sa venea un biciclist, iar Radu nu știa cum să facă să nu îl sperie pe bietul om din cortul său de camuflaj.

A avut și momente în care s-a panicat puțin când nu mai reușea să iasă dintr-o râpă adâncă, iar semnal la telefonul mobil nu avea.

În obiectivul său foto au „căzut” pe rând căprioare, mistreți, păsări minunat colorate, toate în mijlocul unei naturi spectaculoase, despre care nu bănuim că există atât de aproape de Alba Iulia.

Vă invităm să vă bucurați de ele:

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.