Marcele, Klause, Vasilică zice că sunteți cretini, mediocri și idioți, cu tot cu poporul vostru!

Refugiat într-o librărie din Bruxelles, cu fotograful după el, Vasile Dîncu, ditamai ministrul Apărării Naționale a ditamai țară europeană, România, nu are altceva de făcut decât să-i insulte pe românii care nu sunt de acord cu alegațiile sale pro-moscovite despre Ucraina. În viziunea ministrului cu ”montura”, cu toții suntem ”cretini, mediocri și idioți”. Începând cu președintele României, Klaus Iohannis, premierul guvernului său, Nicolae Ciucă și șeful său de partid, Marcel Ciolacu care i-au zis că-i timpul să mai citească, să nu se avânte să se creadă analist politic atunci când e doar ministru și mai ales să-și țină gura în situații delicate ca aceasta în care Rusia a invadat ilegal Rusia.

Ori tocmai acum și-a găsit el să caște gura și să zică: ”singura şansă a păcii (pentru Ucraina) poate să fie negocierea cu Rusia”. Adică ăia mor pe capete să-și apere Patria, iar Vasilică le zice că e cazul să negocieze cu Rusia, care nu negociază decât de pe poziția în care a anexat deja, în mod ilegal, teritoriu. Mult teritoriu.

Ca și ”celălant”, ex-amicul Ucu a lui Beșa din Urișor, și Vasilică are păreri de boernaș parvenit, de individ care și-a uitat originile modeste și scoate pe gură (sau tastatură) tembelisme, apoi se dă împușcat în aripă că i-au făcut ”dujmanii” de la USR ”montură”. Vroia să zică montaj (cupaj de idei, deh), dar i-a ieșit porumbelul prețios, ca un papagal, pe gură.

Și ”celălant” avea păreri care l-au ejectat în afară politicii de vârf, loc pe care nu și l-a meritat niciodată. De la ”berea e pentru căruțași” la nevestele românilor care muncesc în afara României iar nevestele lor sunt curve acasă. S-a umflat rânza în țărănetele de lângă ”Diej”, fostul activist UASCR și a ajuns să se creadă domn dacă bea cu cana coniac de 1000 de euro mililitrul.

Așa și cu Vasilică Apă de Gură se lasă bătut de propria gură. Atât de mult s-a umflat rânza și-n ăsta. De la primul ministeriat, de pe vremea lui Năstase, nu-i mai ajungea nimeni cu prăjina la nas.

Transmite el Patriei, refugiat în librărie cu fotograful după el (întâmplător), din vârful țuguiat al buzițelor sale de boier de coada vacii: ”Aici e un paradis ascuns şi niciodată nu vor înţelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există şi nu contează. Aici mediocrii şi impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea.”

Inocentul Patriei fu împușcat în idei…

Care fu ”ideea” Vasilică, când ai vorbit despre negocieri ca unica șansă a păcii în contextul în care Rusia a avut timp din 2014 să se abțină de la război după ce a furat Crimeea și zone întregi din Ucraina: altă cedare teritorială? Că îți va fi ție frig la iarnă în librărie?

Prin urmare, ditamai ministrul Apărării al României îi insultă pe toți românii care nu sunt de acord cu prostiile pe care le debitează. Așa, în spirit de dialog, de schimb de idei.

Prin urmare, ce a dorit ministrul ”montură” să ne transmită? Că, la fel ca ciobanul din Miorița își acceptă moartea sa politică (la care vor cădea mai mult decât o stea) și că o carte i-a șoptit că ”cel sibian și cu cel buzoian”, ”mări ce se vorbiră, ca la apus de soare să mi ți-l doboare” din scăuneșul pe care oricum nu-l merita?

Că e bine cu el însuși și-și cumpără un DEX, să poată să-și culeagă cuvintele care-i lipsesc, sau pe cele pe care nu le înțelege funcțional, de acolo? Că, vorba aia, i se clatină scăuneșul precum cunoștințele de limba română și poate nu va ști să zică ”m-am ciuruit” cu propria limbă, cu fandoselile mele și aerul de superioritate intelectuală de boier de coada vacii.

Păi, să-și ia liber și să ne scutească. Să stea în ”Paradis”, să aprofundeze, să ajungă la idei, nu să ne bage pe noi în idei. Că umblă cam în intelectul gol.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.