Lucrările pe bulevardul 21 Decembrie vor fi gata de 1 Mai. De luni intră în lucru și alte străzi

Modernizarea bulevardului 21 Decembrie 1989 este pe ultima sută de metri. De 1 Mai lucrările vor fi gata, după cum a anunțat primarul Emil Boc în ședința de Consiliu Local de astăzi.

“Pe 21 Decembrie suntem în grafic pentru data de 1 mai (30 aprilie – termenul de finalizare). E bine că suntem în grafic cu lucrările și că se termină la timp și putem să le oferim clujenilor o infrastructură de calitate, la timp și să utilizăm și banii europeni care ne-au stat la dispoziție pentru a moderniza Clujul”, a spus primarul Emil Boc.

Contractul de execuție a fost semnat în 19 februarie 2020 cu SC Diferit SRL Cluj-Napoca, cu o valoare de aproape 41,8 milioane lei, fără TVA, din care 810 mii lei, fără TVA au reprezentat servicii de proiectare și asistență tehnică, iar 40,9 milioane lei fără TVA au reprezentat execuția lucrărilor.

În perioada de implementare a contractului a fost încheiat un act adițional, care a avut drept obiect modificarea duratei de execuție și suplimentarea valorii inițial atribuite cu peste 445 mii lei fără TVA, reprezentând 1,09% din valoarea contractului inițial. Astfel, noua valoare a contractului a devenit 42,2 milioane lei, exclusiv TVA.

În urmă cu o lună și jumătate, în Consiliul Local s-a votat suplimentarea costurilor pentru lucrările de modernizare a bulevardului. Pentru ajustarea prețurilor la restul de executat în sumă de aproape 8 milioane lei fără TVA ar rezulta o valoare necesară estimată a fi prevăzută de peste 2,2 milioane lei fără TVA. Potrivit proiectului de hotărâre, formula de calcul va fi aplicată lucrărilor licitate inițial în cadrul procedurii de atribuire și nu celor care constituie articole noi.

În devizul general, se propune valoarea estimată acoperitoare de aproape 2,9 milioane lei fără TVA.

„Valoarea inițială din devizul general este de 56.351.253 lei cu TVA din care C+M (construcții – montaj) 36.433.727 lei cu TVA.

Valoarea actualizată din devizul general devine 59.767.439 lei cu TVA din care C+M 39.299.870 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

De luni intră în modernizare și alte străzi din oraș, după cum a afirmat Boc în aceeași ședință de astăzi.

“De luni pentru că vremea începe să ne ajute și să fie de partea noastră suntem în teren. Valoarea lucrărilor este de peste 1 milion euro. Se lucrează pe Curcubeului, Traian Vuia, Gorunului, Între Lacuri, Ioan Alexandru și zona adiacentă și pe Louis Pasteur. Am dat deja ordinul de începere a lucrărilor astfel încât de luni să găsim reprezentanții Primăriei prin firmele de specialitate cu care lucrează să poată face lucrări de modernizare a infrastructurii aferente”, a afirmat Boc.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.