Joburi bine plătite la Meta. Compania caută în permanență specialiști din toată lumea, care pot lucra de acasă

Pare o întâmplare de film, sau de poveste însă nu este. S-a întâmplat în județul vecin, în Hunedoara, iar descrierea a ceea ce s-a întâmplat este scrisă într-o motivare a Curții de Apel Alba Iulia, din data de 2 octombrie 2022. 

Mai exact este vorba despre un dosar penal de fals intelectual, unde o angajată a unei primării a întocmit în fals un certificat de divorț și i-a atribut și un număr fals.

Totul avea să iasă la suprafață ani mai târziu, când bărbatul divorțat a vrut să se recăsătorească cu o altă femeie.

Faptele s-au petrecut în anul 2015, în luna august, la Primăria Aninoasa din Hunedoara. Potrivit motivării instanței disponibile pe rejust.ro. un el și o ea ”s-au căsătorit la data de 31.07.2001.

Aceștia au hotărât să divorțeze în cursul lunii iulie 2015, sens în care au optat pentru procedura necontencioasă a pronunțării desfacerii căsătoriei în fața ofițerului de stare civilă.

Cei doi soți s-au prezentat la sediul Primăriei Orașului Aninoasa și au depus actele necesare în fața ofițerului de stare civilă, achitând şi suma de 500 de lei.

După împlinirea termenului legal de 30 de zile de reflecție, cei doi soţi s-au deplasat la serviciul de Starea Civilă din cadrul primăriei Aninoasa unde, unde ofițerul investit cu soluționarea cererii, verificând consimțământul privind desfacerea căsătoriei, a procedat la eliberarea certificatului de divorț.

Conform mențiunilor înscrisului oficial intitulat ”certificat de divorț” eliberat de Primăria Orașului Aninoasa, ofițerul de stare civilă însărcinat cu soluționarea cererii de divorț a fost inculpata.

(…) În anul 2017, în baza certificatului de divorţ cu femeia a revenit la numele purtat anterior căsătoriei, iar ulterior, în anul 2018 s-a recăsătorit, în (Spania n.r.)

La rândul său, numitul  a intenţionat să se recăsătorească cu o altă femeie, astfel că în data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria irașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă.

Persoana vătămată a solicitat informaţii în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorţ  nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ”, se arată în motivarea instanței.

Ce a zis femeia, ofițer de stare civilă când a fost acuzată

Femeia ”a recunoscut comiterea faptei, sens în care a arătat că în anul 2015 avea calitatea de ofiţer de stare civilă în cadrul Primăriei Orașului Aninoasa, precizând că pe la jumătatea anului 2015, la Starea Civilă s-au prezentat numiții  care au depus documentația necesară în vederea desfacerii căsătoriei.

Referitor la dosarul de divorț întocmit, a precizat că după ce a primit documentele a omis să le înregistreze în evidenţele de la starea civilă, iar după cele 30 de zile, când s-au prezentat din nou numiții a constatat că nu era înregistrat şi semnat de conducerea Primăriei.

Fiindu-i teamă să nu fie reclamată a întocmit în fals certificatul de divorţ şi i-a atribuit număr fals. A doua zi le-a înmânat celor doi foşti soţi certificatul de divorţ conţinând date false.

Inculpata a menţionat că a procedat în acest fel deoarece nu mai avea timpul fizic necesar să refacă toate actele întrucât numita urma să plece în străinătate.

Inculpata a recunoscut că nu a respectat procedura prevăzută de fișa postului deoarece ştia că numerele de înregistrare alocate sunt false”, se mai arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

După șapte ani, la Judecătoria Petroșani femeia a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu amânare, însă părțile au făcut apel la soluția judecătorilor, iar dosarul s-a mutat la instanța superioară, la Curtea de Apel Alba Iulia.

În data de 2 octombrie 2022, magistrații instanței superioare au decis încetarea procesului față de inculpată, fostă angajată a primăriei și au mai decis și anularea documentului făcut de aceasta.

De asemenea au retrimis la Judecătoria Petroșani dosarul pentru a se judeca în civil, deoarece foștii soți au cerut daune morale și materiale. Decizia de la Alba Iulia a fost definitivă.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.