În SecUSR se zbat aripi. Grupul “Curaj” îşi lansează manifestul politic anti-Drulă la Braşov

Mai mulţi reprezentanţi USR se reunesc, în weekend, la Sibiu, la un eveniment organizat de către echipa „Curaj pentru România”, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. În cadrul evenimentului va fi lansat „Manifestul pentru curaj în USR PLUS”, un document programatic prin care iniţiatorii spun că îşi propun reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

  • ÎN TRADUCERE: Mai mulți USR-iști lansează o nouă platformă anti-Drulă și pregătesc un candidat la șefia partidului. Printre semnatari se numără inițiatorii pomenii electorale cu creșterea salariilor profesorilor cu 25% – Mihai Poliţeanu, Cătălin Teniţă şi Irineu Darău, dar și primarul de Brașov, Allen Coliban

La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului „Curaj”, printre care şi primarul Braşovului, Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu (ex-ţucălarul Monicăi Macovei) şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău. În cadrul evenimentului va fi anunţată abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului. Ei anunță că sunt nemulțumiți de actuala conducere a partidului, la șefia căruia se află interimar Cătălin Drulă.

„Peste 250 de membri USRPLUS se întâlnesc în perioada 6-8 mai la Sibiu la un eveniment organizat de către echipa Curaj pentru România, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului Curaj, printre care şi primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău”, se arată într-un comunicat oficial citat de news.ro.

La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului Curaj, printre care şi primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă. Un alt membru al acestei inițiative este senatorul Irineu Darău, fost candidat la alegerile din octombrie 2021 pentru preşedinţia partidului, unde a obținut 10%. În cadrul evenimentului va fi anunţată abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

Darău, Polițeanu și Teniță se numără printre inițiatorii unui proiect de lege pentru creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, fără nici o condiție legată de performanță.

Membrilor iniţiali ai grupului li se alătură şi alţi europarlamentari, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni ai partidului care simpatizează cu valorile echipei şi sunt nemulţumiţi de actuala conducere şi direcţie a partidului, se mai arată în comunicat.

La eveniment va fi prezentat şi discutat Manifestul pentru Curaj în USR PLUS, document programatic prin care gruparea își propune ”reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă”.

“La eveniment va fi prezentat şi discutat Manifestul pentru Curaj în USR PLUS, document programatic prin care ne propunem reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

Duminică, ora 12.00, va avea loc o conferinţă de presă, iar cu această ocazie, se va anunţa şi abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

Echipa Curaj pentru România este o grupare deschisă din cadrul USRPLUS, formată înaintea alegerilor interne din 202 şi care urmăreşte reforma partidului pe termen mediu şi lung. Câteva din obiectivele echipei sunt consolidarea democraţiei interne şi asumarea unor poziţii tranşante şi fără echivoc în lupta cu partidele vechi şi metehnele acestora”, se mai menţionează în document.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.