FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: Incendiu de vegetație, pe marginea șoselei de centură a municipiului Alba Iulia

Europarlamentarul Mircea Hava a afirmat vineri că nu crede că „nişte alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid” şi, de asemenea, nici în derogări, instrument care, în opinia sa, ar trebui folosit doar în situaţii excepţionale.

„Credibilitatea Partidului Naţional Liberal nu poate şi nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă eşti solist, eşti doar tu şi instrumentul, dacă eşti prim-ministru sau preşedinte de partid, îţi trebuie o echipă.

 Mircea Hava  este „rezervat şi îngrijorat de inconsecvenţă şi de felul” în care se desfăşoară guvernarea

Nu am nimic cu Nicolae Ciucă, aşa cum nu am avut nici cu Florin Cîţu, ori cu vreun alt membru al PNL şi nu vreau ca acest mesaj să fie perceput ca o critică a unor persoane, căci nu este. Este, dacă mi se permite, o dezamăgire personală faţă de o situaţie mai amplă în care ne aflăm”, a scris într-o postare pe pagina sa de facebook Mircea Hava.

Hava a adăugat că el nu este „genul entuziast”, care să aplaude, la „scenă deschisă”, schimbările la vârful partidului, ci că, mai degrabă, rămâne „rezervat şi îngrijorat de inconsecvenţă şi de felul” în care se desfăşoară guvernarea.

„Nu m-a mişcat decizia lui Cîţu de a demisiona de la şefia PNL, chiar dacă nu am fost un membru al ‘echipei câştigătoare’. Nu mă bucură, însă, nici candidatura lui Nicolae Ciucă, şi asta nu pentru că aş avea ceva cu militarul sau omul politic Ciucă. (…)

În schimb, nu cred că nişte alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru că sunt exact modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul.

Mircea Hava: Ajungem la jocurile copilăriei cu ‘Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc

Doar ce am trecut prin festivalul democraţiei. Nu cred nici în derogări. Excepţia de la regulă e un instrument ce trebuie folosit în situaţii excepţionale, or PNL nu se află într-o astfel de situaţie”, a apreciat europarlamentarul.

El a opinat că, pentru a evalua obiectiv şi pe termen lung pe cineva, n-ajunge să te raportezi la context.

„Azi, lumea se simte mai sigură când aude un fost militar vorbind despre pace sau război. Şi nu e o nimica toată. Dar nu va dura o veşnicie. Şi, atunci, după, ce vom face? Ajungem la jocurile copilăriei cu ‘Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fără aluzie)’?

Asta în timp ce liderul în cauză îndură ruşinea de a deveni ‘urâtul’ ţării doar pentru că a ascultat de indicaţiile celor care i-au spus că e cel mai frumos!

Cam tot cei care alcătuiesc un, dacă vreţi, ‘pluton’ ce propulsează lideri pentru ca, mai apoi, să-i aibă în cătarea ‘armei’. Statul, guvernul nu sunt făcute să fie exploatate ca bursa cu un profit, fie şi de imagine, imediat”, a susţinut Hava.

Acesta crede că ar trebui să fie mai implicaţi şi mai prezenţi în decizie liberalii despre care se ştie ce rezultate au avut ca aleşi direcţi ai oamenilor, nu pe liste.

Mircea Hava : Unde e echipa de guvernare vizibilă şi cu rezultate?

„Tocmai pentru că mulţi dintre cei de pe liste au întins corzile, au profitat la maxim şi au crezut că le ştiu pe toate. Ceea ce e foarte grav, când nu-i mai asculţi pe ăia rămaşi aproape de oameni şi probleme.

Dacă ar există mai multă dovadă că Bucureştiul ascultă nu doar aude, alta ar fi situaţia. Spre deosebire de alţii, nu văd neapărat o piedică în faptul că domnul Ciucă e mai cazon, obişnuit să ia şi să dea ordine.

Dar unde e echipa de guvernare vizibilă şi cu rezultate? Care să poată recupera faptul că am dezamăgit electoratul”, scrie liderul liberal.

Mircea Hava a conchis că PNL este, „încă, un partid mare şi stabil, cu o resursă umană importantă”, iar printre liderii săi sunt „mulţi oameni cu experienţă în politică şi administraţie, asupra cărora nu planează nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natură, şi care ar putea să îşi asume orice candidatură la nivelul PNL sau al ţării”.

În prezent europarlamentar, Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia aproape trei decenii şi, de asemenea, lider al liberalilor din Alba până în anul trecut.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.