FOTO: Ceremonial la Horea, la 31 de ani de la moartea eroului-jandarm Nicolae Lazăr, victimă a “Mineriadei” din 1991

Meteorologii anunță că vremea se încălzește din ce în ce mai tare pe parcursul lunii iunie. Cele mai mari temperaturi vor fi la finalul lunii iunie și la începutul lunii iulie, arată prognoză pe următoarele patru săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 06– 13 iunie

În săptămâna 06– 13 iunie valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 13 – 20 iunie

Între 13 și 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 20-27 iunie

În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 27 iunie – 5 iulie

Între 27 iunie și 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Elena Mateescu, director ANM: putem considera un tipar de vreme normală

Elena Mateescu, director ANM: Contăm pe valori de temperatură de 33 -34 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că în zonele sudice, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 unități chiar și vineri, când contăm pe valori de temperatură de 26-33 grade.

Debutăm cu cea mai ploioasă lună a verii, putem considera un tipar de vreme normală. Ce e semnificativ e această evoluție a fenomenelor extreme.

Căldura vine la pachet cu fenomene meteo extreme, care devin tot mai frecvente și intense

Vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele montane, submontane și în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, va cădea grindină, vor fi frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Atmosferă sufocantă va fi și vineri ( 3 iunie) la câmpie, unde se vor înregistra 34 de grade Celsius, în timp ce la munte, în sud-vest și izolat în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică  accentuată.

Sâmbătă( 4 iunie) , ploile vor cuprinde treptat toată țara, iar duminică se vor concentra în special în jumătatea estică.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.