Film documentar cu fotografii ale Revoluției de la Cluj-Napoca din 1989, proiectat la Cinema Mărăști

Filmul documentar ”Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989″ realizat de Rareș Beuran se relansează, cu începere de la ora 19,00, la Cinema Mărăști. Filmul a fost inaugurat în decembrie 2021, în aceeași locație. Noutatea constă în completări și discuțiile la care vor participa autorul celor mai importante fotografii din 21 decembrie 1989, dl. Răzvan Rota și rectorul UBB Cluj-Napoca, Daniel David.

Filmul face parte dintr-un demers de cercetare și de reconstrucție vizuală a istoriei locale prin intermediul imaginilor imortalizate de fotografii prezenți la evenimentele din decembrie 1989 din Cluj-Napoca, în cadrul căruia autorul acestuia a editat și o carte de interviuri cu fotografii, precum și un album de fotografie.

Rareș Beuran este lector universitar la Departamentul de Jurnalism și Media Digitală din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB, unde predă cursuri și seminarii practice de fotojurnalism și de jurnalism de televiziune.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.