Eduard Hellvig are ironii de precampanie cu Marcel Ciolacu

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, îl ironizează pe premierul Marcel Ciolacu într-o postare pe platforma X, în care face referire la ultimele declarații ale șefului Guvernului despre ”România ordonată”. ”România ordonată, fără să fie și coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conținut… dezordonat. Precum niște covrigi fără o sârmă unificatoare”, a scris fostul șef SRI. Eduard Helvig a demisionat din funcția de șef SRI la începutul lunii iulie.

Potrivit unor surse, Hellvig ar fi unul din numele vehiculate pentru funcția de comisar european, însă alte informații indică faptul că premierul Ciolacu este dispus să-l susțină pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de Înalt Comisar de Politică Externă al UE.

”Am auzit ieri pe cineva vorbind despre “România ordonată”. Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în fața ochilor: România ordonată, înălțându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate și cuminți, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă și coordonată), nu se prea poate. România ordonată nu poate produce puncte în spațiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâșni doar din arbitrariul cuiva. România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spațiu. România ordonată, fără să fie și coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conținut… dezordonat. Precum niște covrigi fără o sârmă unificatoare”, a scris Eduard Helvig pe platforma X.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți seara, la România TV, că

„avem nevoie de o Românie ordonată, de o Românie unde să ştie fiecare ce are de făcut”. Premierul a acuzat atacurile lansate prin social media privind reformele anunţate de Guvern, subliniind că şi le asumă întrucât „avem nevoie de o Românie ordonată”.

România ordonantă invocată de premierul Marcel Ciolacu pare la rândul ei o ironie la adresa ”României educate”, proiectul președintelui Klaus Iohannis.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.