Economia chineză slăbește și face ca prețul petrolului să scadă cu peste 4.5%

Prețurile energiei au scăzut miercuri, deoarece răspândirea Covidului în China a cântărit asupra consumului la principalul importator de petrol din lume, în timp ce vremea blândă a afectat prețurile la gaze, care au șters creșterile de anul trecut, potrivit AFP.

Sonde de petrolFoto: Charlie Riedel / AP / Profimedia

Până la ora 17:00 GMT, barilul de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în martie era în scădere cu 4,60%, la 78,32 dolari, în timp ce omologul său american, barilul de West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în februarie, era în scădere cu 4,67%, la 73,34 dolari.

China se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 de la începutul pandemiei, ceea ce se traduce printr-o „perspectivă economică incertă pe termen scurt” pentru această țară, a declarat Craig Erlam, analist la Oanda.

Economia chineză slăbește, în pofida relaxării politicii sale „Covid zero”, a declarat Stephen Brennock, analist la PVM Energy.

Activitatea manufacturieră din China a scăzut în decembrie pentru a cincea lună consecutiv, potrivit unui indice independent publicat marți, în condițiile în care fabricile au fost perturbate de epidemii de contaminare.

Analistul consideră că „activitatea economică și cererea de petrol în cel mai mare importator de țiței din lume vor continua să slăbească pe măsură ce învață să trăiască cu virusul”.

La începutul lunii decembrie, Beijingul a pus capăt politicii sale draconice „zero Covid”, care includea teste pe scară largă, o monitorizare strictă a călătoriilor și carantine și închideri obligatorii atunci când erau descoperite cazuri.

Aceste măsuri, care au izolat în mare măsură China de restul lumii, au dat o lovitură puternică celei de-a doua economii a lumii. Însă ridicarea bruscă a restricțiilor sanitare a dus la noi epidemii, ceea ce perturbă, de asemenea, viața economică a țării.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.