E FAIN LA CLUJ! Electric Castle, ziua a 2-a: se înmulțesc amenzile pentru consum sau trafic de DROGURI

Dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului Electric Castle a urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Putem afirma că obiectivul de prevenire a fost atins și în a doua zi a festivalului nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

În vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, specialişti ai Agenției Naționale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj, sprijiniți de voluntarii centrului şi ai Organizației Studenților Medicinişti din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj, în parteneriat cu Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalității – IPJ Cluj, au derulat activități de conştientizare a efectelor consumului de alcool şi droguri în rândul participanților la festival – au fost derulate exerciții cu ochelarii speciali care distorsonează realitatea, cu bicicleta ‘beată’ şi cu simulatorul de centură. Beneficiari ai activităților au fost peste 1000 de festivalieri.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale la operatorii economici din festival pentru preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță. Deficiențele constatate au fost sancționate cu patru amenzi, în valoare totală de 11.000 de lei și trei avertismente.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv în aceste zile concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășurau activități ilegale, inclusiv persoane care consumau sau încercau să vândă substanțe interzise. Astfel, în a doua zi de festival, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 28 amenzi în valoare de 27.615 lei și 23 de avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 1 amendă în valoare de 200 lei și 1 avertisment.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite de a participa la festival 28 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor . Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

– 43 excoriații;


– 32 dureri digestive,


– 24 cefalee,


– 18 reacții alergice


– 12 stare post consum alcool


– alte 81 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (ex. contuzii sau entorse, contracturi musculare, probleme cardiace, administrare tratament pentru afecțiuni diverse, etc.)

În cinci situații (probleme cardiace și diverse probleme medicale) a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că cinci adulți au fost transportați la spital.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.