De ce trebuie să fie 25 de ani de rivalitate U Cluj-CFR

Fiindcă realitatea ne arată că CFR nu mai moare, și U Cluj nu poate muri.

Pentru că orice oraș mare nu are ce avem noi la Cluj: o rivalitate de neegalat. Lăsați mizeriile de identitate gen Craiova sau Timișoara: acolo e pe branduri, pe OSIM, la Cluj știm sigur de ce ne urâm când ținem cu U sau cu CFR.

Apoi e contextul/contextele: există U care are poze reale cu istoria ei veche și lungă și există CFR care are poze recente cu cupe la care U visează de decenii.

Ca să nu fie dubii, să zic că țin cu U, deși parte din galerie m-ar ucide. Mie mi-e destul că știe RJ că țin cu U, restul prea puțin mă interesează.

Și uiștii mari îs și ei niște ipocriți. De ce? Că nu iubesc ei echipa? Ba da, maxim. Toți par să știe tot despre Ea: Hossu știe una, Elevul alta, Uist Bătrân alta, toți niște experți. Și poate sunt.

Eu nu sunt expert. Eu sunt un bun prieten al băiatului lui Vasile Costin, unul dintre intenționat uitații lui U. Azi CMC, cine știe cunoaște, e ciordită ca bază, pe vremuri a fost baza sportivă a lui U făcută de Vasile Costin, un soi de președinte al lui U.

Când U-ul uitat de toți nu avea de mâncare, pe comunism, Vasile Costin, mare nume uitat al lui U, îi futea pe toți boierii comuniști în gură, și era bine.

Peste toate sărbătorile și comemorările despre Dan Anca, Câmpeanu, m-a frapat o fază de acum 4 săptămâni: fiul lui Vasile Costin, prietenul meu, nu a venit la săptămânalul joc de canastă. Mi-a zis că nu poate, că trebuie să fie undeva. Unde, mă? Și mi-a trimis poze. Vreo 10 bătrânei, unii milionari în euro, alții pârliți, dar s-au strâns recent toți fără pozele colegului meu de 25 de ani, Dan Bodea, care se crede Bodea Gheorghe, dar nu va fi niciodata ca el (Dane, ți-o dau eu elegant pentru memoria lui Feri Nona ca să știi că ești un pozar imens, dar nu vei fi ever jurnalist, nici istoric al lui U).

La 21 septembrie anul ăsta, niște bătrânei pe care nu îi stie nici Elevu, nici Uist Bătrân, nici fratele RJ, nici Hossu, s-au dus rachetă la mormântul lui Vasile Costin, pe care EI, nu alții, îl consideră și Uist, și cel care a făcut ca U să nu moară. Agheazma au băut-o la prietenul meu de la Cina, care voia să plătească tot. Apoi a zis fiul lui Vasile Costin că plătește tot. Apoi s-a enervat un Uist milionar din Mureș care a zis că plătește tot. Apoi toți au tăcut. Fiecare bătrânel și-a plătit. Cică să fie de sufletul lui Vasile Costin, “că mult a făcut pentru U și pentru noi”. Bă, i-am zis la prietenul meu adevărat, bă, dar ce plm, de ce nu ai plătit tu???! Zice: Bă, Alexa, ei mi-au zis să mă prezint. La tata la mormânt au venit toți, au cântat Slavă ție cu fulare de care nu mai credeam că există și apoi mi-au zis, eu am 58 de ani, “copile”, hai la  masă cu noi, ăștia doar cred că știu ce a fost U, nouă U ne-a dat o viață, și taică-tău a ajutat”. No.

Zic: dar de ce nu se știe de asta? Elevu’ e mega atent, Hossu mega atent, “bă, mi-a zis un bătrânel de acolo, că am fost și eu: noi suntem perioada de U care nu se mai știe. Noi ne știm. Asta contează”. 

Asta contează.

Ce contează?

I-am dat în gură la Radu Constantea până a borât, pentru greșeli reale din trecutul lui U, gest pentru care nu mai vorbesc nici cu Tudor Constantea, un mare uist, nici cu colegul meu de cămin de 4 ani, Mihai Moga. Dacă nu i-am dat la muie la Radu, nu i-a dat-o nimeni. Și? Și mă găsesc peste 8 ani de la muie că Radu a avut dreptate, că e singur, de el mi se rupe, că U e singură, că U e nedorită. Dar are Radu dreptate. Fără glumă: U e “ problema”. 

Universitatea nu e dorită nicăieri. 

Vasu, un dobitoc, și-a bătut joc de munca mea de la baschet feminin, azi echipa lui U ia 100 de puncte PER meci. Am plecat, nu am nici eu ficat pentru Vasu.

Dar Radu a stat. A supt, a înghițit, a făcut tot ce se face pe youporn. Pentru U Cluj.

Io zic că nu mai poate.

Dar nici măcar Radu Constantea nu e problema.

Cu Radu nu am mai vorbit de 6 ani, dar daca e ok, o sa asculte la sfatul meu si sa plece in iarna.

Radu a făcut un milion de euro pe an pentru U.I-a adus. Radu e doar sclavul emoțional al lui U. Emil decide.

Nici măcar CFR nu e problema lui U, U a scăpat de Iuliu, de Arpi, nu mai are ce înjura U, că Varga nu suge nici măcar pl ungurilor.

De aia am dat titlul ăsta.

Problema e altele.

Nimeni, NIMENI, nu își dorește ca U să EXISTE. În afară de 1593 de fani, toți uiștii îs niște ipocriți cu mirositor de U la

oglinda retrovizoare. Zero. Niște labagii. Nu merg la meci, nu există. Au păreri.

Problema e că, paradoxxxxx, nici nu sunt “băetzi” de Cluj care să zică “CFR există”. Varga se cacă pe el să întrețină pe 17 milioane de euro pe an echipa pentru NON PERFORMANȚĂ. Îl urăsc pe Metz, dar e singurul sponsor de Cluj real care dă banu’.

La U, în afară de Electrogrup și IRUM ( care patronul e nebun și uist rău), restul îs sub 25 000. Euro.

Azi, joi, e ceva meci. Între U și CFR. Irelevant. Hahaha, asta ziceam în titlu. Relevant va fi când peste morții și cristoșii tuturor fanilor U sau CFR, vom avea 25 de ani de asemenea înjurături.

25 de ani de muie U, muie CFR,  mi-ar arăta că orașul primește ambele echipe, că orașul nu mai suge la Dâncu și Rus și Boc.

Că, dacă e ceva între U și CFR, bătaie să fie. Dar nu Ucu, Alex, Emil, Vasile. Să decidă sufletul.

Etichete:

Distribuie articolul:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole populare

Newsletter

Rămai la curent cu cele mai importante știri ale momentului.